Ce trebuie sa stiti daca aveti ameteli sau greturi cand este cald afara. Ce pericole ascund aceste simptome frecvente

Ultimul update: Sambata 25 Iulie 2015 01:12
Data publicarii: Miercuri 22 Iulie 2015 09:15
Categorie: CSID

O infectie respiratorie recenta umata de greata, varsaturi sau ameteli. Aveti asemenea simptome? Trebuie neaparat sa ajungeti la un specialist ORL.

Infectiile recente pot afecta nervii din urechea interna, care participa la starea de echilibru. Mergem imediat in spatele timpanului si vedem de unde porneste ameteala. Dupa o zi torida, ce poate fi mai relaxant decat aerul conditionat de acasa? Incercati, totusi, sa nu va lasati doborati de somn la racoare. Frigul incasat direct in fata poate produce inflamarea nervului facial.

Afectiunea se numeste pareza faciala afrigore. Reprezinta o urgenta medicala si este tratabila cu perfuzii, in spital. Insa abia dupa ce medicul exclude un accident vascular. Ulterior medicatiei, un lucru este de retinut.

Ioana Voda, medic: "Se face terapia masajului fetei de recuperare faciala, este obligatorie pentru ca altfel ramanem cu musculatura flasca imobila, cu jumate de fata imobila."

Nervul facial se gaseste in conductul auditiv intern, langa nervul acustico-vestibular. Aerul conditionat poate sa determine inflamatie la nivelul tuturor acestor structuri fine. In cazul nervului auditiv, inflamatia se traduce prin vajaiala in ureche si scaderea auzului. Inflamatia la nivelul nervului echilibrului are manifestari violente.

Ce legatura exista intre fumul de tigara si bolile oculare. Riscurile la care te supui atunci cand fumezi

Ioana Voda, medic: "Inseamna ca avem manifestari de vertij, ametim foart tare se invarte casa cu noi, avem greata, varsaturi, avem instabilitate. Pot sa dureze putin, cateva secunde, dar pot sa dureze mai multe ore si trebuie sa mergem la spital sa punem o pefuzie si un tratament antiinflamatoriu, vasodilatator, pentru aproximatv 7 zile."

Si o infectie severa la nivel ORL poate dertermina aceste simptome. Iar vara, acestea sunt frecvente, spun medicii specialisti.

Elena Latcan, medic primar ORL: "Exista infectie in mastoid, care afecteaza si organul echilibrului si atunci pacientul nu mai poate sa stea in picioare."

Pentru ca vorbim despre structuri nervoase fine, retineti ca, odata ce au fost distruse, acestea nu se mai pot recupera. Tocmai de aceea recuperarea unui nerv care inceteaza sa funtioneze este maxima in primele 7-10 zile. Daca ramaneti asa si incercati sa recuperati dupa o luna, doua, recuperarea nu prezinta nici 10-20& succes.

Astfel de manifestari, indiferent de amploare, trebuie sa va trimita de urgenta intr-o camera de garda!

Ce pericole poate ascunde o banala intepatura. Boala care va poate ameninta viata, daca nu sunteti imunizat la timp

Ce pericole poate ascunde o banala intepatura. Boala care va poate ameninta viata, daca nu sunteti imunizat la timp

csid

Motivul pentru care gravidele trebuie să fie extrem de atente la fructele și legumele consumate pe perioada sarcinei

Importanța fierului din sânge. Recomandarea pediatrilor pentru gravide

Dacă sunteți purtător al virusului HPV, duceți-vă la controale periodice

Frica de eșec își are rădăcinile în copilărie. Riscurile la care părinții își expun copiii

Cine prezintă cel mai mare risc de a dezvolta noduli tiroidieni

Ce grăsimi putem trata termic cu mai puține riscuri pentru sănătate

csid

Cum facem diferența dintre frică și anxietate. Recomandările specialiștilor în situațiile de criză