Ce rol are imunoglobulina A în protejarea sistemului imunitar. Alimentele care o produc
La nivelul mucoaselor respiratorii găsim mucoase ale sistemului imunitar numite imunoglobuline A.
Rolul lor este să intercepteze microbii și să îi împiedice să se cupleze cu organismul uman. Această imunoglobulină A se manifestă în mod natural dacă mâncați fibre: cereale integrale, legume și fructe.
Dr. Monica Schifirneț, medic primar alergolog: „În mucoasa intestinală există un sistem de apărare, prin tot felul de celule care permit ca noi să nu fim expuși sau să nu facem boli severe legate de ce ingerăm.”
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bacteriile care constituie flora intestinală produc imunoglobuline. Mai exact, contribuie la un aparat digestiv perfect. Pe de altă parte, tubul digestiv și sistemul imunitar nu pot funcționa fără vitaminele B, C și D luate din hrană.
Mai multe detalii în VIDEO.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!