Ce rol are imunoglobulina A în protejarea sistemului imunitar. Alimentele care o produc


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 10:09
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 09:46
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

La nivelul mucoaselor respiratorii găsim mucoase ale sistemului imunitar numite imunoglobuline A.

Rolul lor este să intercepteze microbii și să îi împiedice să se cupleze cu organismul uman. Această imunoglobulină A se manifestă în mod natural dacă mâncați fibre: cereale integrale, legume și fructe.

Dr. Monica Schifirneț, medic primar alergolog: „În mucoasa intestinală există un sistem de apărare, prin tot felul de celule care permit ca noi să nu fim expuși sau să nu facem boli severe legate de ce ingerăm.”

Bacteriile care constituie flora intestinală produc imunoglobuline. Mai exact, contribuie la un aparat digestiv perfect. Pe de altă parte, tubul digestiv și sistemul imunitar nu pot funcționa fără vitaminele B, C și D luate din hrană.

Mai multe detalii în VIDEO.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Legătura dintre gripă și spălatul prosoapelor și așternuturilor. Vă poate scăpa de viroză
Beneficiile de a avea în casă o pisică sau un câine. Explicațiile specialiștilor
Alimentația perfectă care ne ajută să avem un sistem imunitar care funcționează la parametri maximi