Ce este "telemedicina", ideea Ministerului Sanatatii. Medicina la distanta, prin intermediul camerelor video
"Nu am timp sa ma duc la doctor!" Nicio problema! O unitate medicala mobila poate veni oricand acasa la dumneavoastra, chiar si pentru cateva teste banale de sange. Costa, bineinteles, dar beneficiile se pot dovedi enorme.
Telemedicina permite ca, in prezent, astfel de echipe sa le faca ecografii pacientilor...la domiciliu, iar un medic sa le vada in direct.
In mediul online, lucrurile sunt si mai avansate. Pe platformele de specialitate, probele de saliva, sange, urina si scaun va pot spune toate detaliile pe care vreti sa le aflati, la nivel de...ADN si bacterii bune.
Un medic roman, stabilit la Londra a venit cu ideea. Un grup de tineri IT-isti din Cluj a preluat ideea. Ce sa faci, in functie de datele tale genetice, ca sa nu te imbolnavesti?
Informatiile, interpretate de un medic, vin pe o platforma online, cu tot cu recomandari: cata miscare sa faceti, ce sa mancati, ce controale anuale sa nu ratati.
Vorbim despre medicina omului sanatos, care vrea sa ramana asa si sa isi adapteze viata la datele din propriile gene. Serviciul nu este insa gratuit.
Sa reducem timpul pentru mersul la medic, dar si accesul la specialist. Este ideea Ministerului Sanatatii. Pilotul a vizat
judetele Galati, Braila, Tulcea si Constanta. Vorbim despre medicina la distanta prin intermediul camerelor video. Dar... ba nu-I softul disponibil, ba platforma e la pamant. Lucrurile scartaie in tara.
In Bucuresti, doua centre medicale private ofera servicii de medicina la distanta. Un asistent vine la dumneavostra sa va ia probe de sange si urina. Face pe loc electrocardiograma sau ecografiile necesare. Le vede, in timp real, un medic. La fel de rapid vin si recomandarile post investigatie.
O unitate mobila poate ajunge si la serviciu, la cerere. Iar acasa puteti sa va controlati inclusiv...starea de sanatate a pielii.
Oricine ar trebui sa faca asta, la fiecare 6 luni, ca metoda de preventie in cazul celui mai agresiv tip de cancer - melanomul.
Dr. Lucian Russu: "Nu doare, nu da semn, este un ucigas tacut."
Limitarea timpului petrecut la medic este, iata, una dintre preocupariile viitorului.
Sunt insa si alti pasi interesanti in aceasta directie. Despre care vom vorbi in alte editii.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, control, telemedicina, analize, csid,
Dată publicare:
07-05-2017 11:26