Dupa pragul de 40 de ani, femeile pierd 20% din colagenul produs de piele. Din ce cauza apare acest fenomen
In grosimea tegumentului gasim fibrele elastice, adica cele de colagen.
Acestea nu sunt distruse doar de trecerea timpului. In aceeasi masura, le rupe fumatul si expunerea exagerata la soare.
Odata ce benzile elastice slabesc spre exemplu, muschii faciali nu mai inving gravitatia. La nivelul fetei apar semnele clare ale imbatranirii.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Dupa pragul de 40 de ani, femeile pierd 20% din colagenul produs de piele. Fenomenul nu are legatura neaparat cu trecerea timpului, ci mai degraba cu hormonii estrogeni.
Planul de bataie pentru ingrijirea pielii se face, in aceasta etapa a vietii, alaturi de medic. Care va va spune, in primul rand, ca razele blande ale soarelui sunt primele vinovate pentru deficitul de colagen. Amanunt valabil pentru orice varsta.
In grosimea tegumentului gasim fibrele elastice, adica cele de colagen. Acestea nu sunt distruse doar de trecerea timpului. In aceeasi masura, le rupe fumatul si expunerea exagerata la soare. De aceea, soarele imbatraneste timpuriu.
Doctor Dorina Giurcaneanu, Medic primar dermatolog: "Sistemul elasic il rupe, il taie, ramai cu rid. O piele normala imbatranenste, se uzeaza, isi schimba structura normala.
Odata ce benzile elastice slabesc spre exemplu, muschii faciali nu mai inving gravitatia. La nivelul fetei apar semnele clare ale imbatrinirii."
Pentru ca in aceste zile cei mai multi dintre noi stau in aer liber, nu va spunem sa nu va expuneti la soare. Ci sa nu ajungeti la arsura solara. Este produsa de razele ultraviolete, invizivile si altele decat razele luminoase.
Copilaria si adolescentanta sunt perioadele cele mai periculoase din perspectiva unei arsuri solare.
Doctor Dorina Giurcaneanu, Medic prmar dermatolog: "Copii au celulele in formare, in dezvoltare, arsura asta solara, deformarile celulare care se produc, cu cat se produc mai devreme cu atat se manifesta mai devreme. Si primavara daca stai in mijlocu zilei la soare, mai ales pe munte sau pe malul marii, unde arde mai tare, te arzi".
Dupa o arsura solara, in interioul pielii celulele raman deformate. Iar pe aceste deformari – mai mult decat pe un tegument normal - pot aparea usor boli grave ale pielii.
Dar de ce primvara si in timpul verii razele soarelui sunt mai agresive? Si e posbil sa arda pielea. Caldura e de vina pentru ca dilata vasele din interiorul pielii. Marirea in dimensiune a vaselor de sange face din piele un receptor performant.
Doctor Luminita Marinescu, Medic primar dermatolog: "Face ca pielea sa absorba mai multe iradiere, vasodilatatia face ca mucoasele noastra sa fie mai permebile. Fragilizeaza organismul si fata de alte expuneri odata cu soarele."
Asadar, va e cald, incercati sa NU aveti pielea expunsa direct la soare. Pentru ca cel mai probabil poate sa apara o arsura solara.
Sursa: Pro TV
Etichete: caldura, soare, csid, colagen, oana cuzino, expunere,
Dată publicare:
01-05-2017 10:26