"Cate putin din toate". Regula recomandata de medici pentru un organism sanatos


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2013 00:01
Data publicarii: Vineri 18 Ianuarie 2013 10:05
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Vreti sa consumati doar preparate bazate pe carne rosie? Aflati ca aceasta declanseaza cantitati uriase de acizi biliari care raman la nivelul colonului, iarr in timp pot determina leziuni maligne.

Obisnuiti sa consumati doar specialitati din carne? In aceste conditii, ficatul va secreta in exces acizi biliari. Iar sub actiunea acestora, colonul sufera si creste riscul de cancer.

O friptura de porc la gratar este considerata de majoritatea persoanelor un deliciu.

"Din cand in cand, consumand o friptura din carne rosie nu are o influenta majora a starii de sanatate", spune medicul specialist.

Dar nu uitati ca gratarele care se tot repeta au influenta directa asupra sanatatii colonului.

"Consumul de carne rosie, grasa, conservata, inalt procesata reprezinta factori de risc al cancerului colorectal", spune medicul.

Insa si propriul organism poate produce substante care afecteaza colonul.

Sarurile biliare sunt produsi normali ai organismului uman. Dar am fost programati pentru cantitati limitate si nu pentru exces de saruri biliare.

Asadar, "cate putin din toate" - este singura regula pentru a nu agresa organismul din punct de vedere alimentar.

Tags: sanatate,