Cat de sanatoasa este carnea de porc. Adevarul din spatele unui aliment considerat nociv
Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita.
Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Aceasta reprezinta, de asemenea, o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, precum si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina, sustine Petra Pojala, nutritionist si dietetician.
Proteine
Carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 g ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.
Grasimi
Continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet etc.); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6 g grasime per 100 g de carne. Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate.
De asemenea, contine Acidul Linoleic Conjugat, un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare.
Sfaturi utile in prepararea carnii:
• Inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor cu grasime de pe bucata de carne.
• Se recomanda metodele dietetice de preparare a carnii, cum ar fi rotisorul, gratarul, prajirea fara ulei, fierberea.
• Carnea de porc trebuie consumata in portii rezonabile, portia zilnica recomandata fiind de 100 g.
Fier
Carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism si este recomandat a fi introdusa in dieta, cu masura, in cazul anemiei feriprive (prin carenta de fier). O portie de 100 g de carne de porc ofera 15% din necesarul zilnic de fier.
Mai multe detalii despre beneficiile carnii de porc cititi pe www.csid.ro.