Cariera de argila albastra, o adevarata mina de aur descoperita de un barbat pe terenul sau. I s-a dus vestea pana in America

22-05-2014 14:08


Un barbat din judetul Mures pretinde ca a gasit secretul tineretii vesnice: argila albastra. Lutul tamaduitor se afla chiar pe terenul lui, astfel ca omului i-a venit ideea sa-si puna pe picioare o afacere.

Iar ca sa demonstreze calitatile iesite din comun ale acestei argile, s-a decis sa le ofere cadou femeilor din sat cate un tratament de infrumusetare, bazat pe masti cosmetice, cu miraculoasa pulbere.

Cand au auzit de "salonul" de infrumusetare amenajat chiar langa cariera de argila albastra, localnicele din Raciu si-au lasat balta treburile si s-au lasat increzatoare pe mana specialistelor aduse de vecinul inimos.

Pe langa masti, masaje si impachetari cu pulbere de argila, satencele au suferit o transformare totala: coafate si machiate, s-au temut ca nici nu o sa le mai recunoasca sotii acasa. "Imi fac sprancenele, ma vopsesc, ma tund. E bine dupa masaj, dupa tratament, e buna argila", spune Rodica Pop, una dintre beneficiare.

Cariera de argila albastra a fost descoperita in urma cu 10 ani. Atunci, proprietarul terenului nici nu s-a gandit ca a dat peste o comoara. Apoi, a aflat de beneficiile argilei, confirmate si de specialisti. Compozitia de 41 de minerale ii dau, de altfel, si culoarea neobisnuita.

"Aici avem exploatarea de argila albastra de Raciu, se excaveaza la 7 metri adancime", explica proprietarul.

Lutul albastru este transformat intr-o pulbere, care se foloseste cu succes in tratamentele cosmetice. Vestea proprietatilor argilei de Raciu a trecut de mult hotarele tarii, ajungand pana in Canada si Statele Unite. Iar gospodarul care a descoperit-o exporta deja cantitati mari, prin intermediul unor firme de cosmetice.

Tags: afaceri, frumusete,