Atentie la sortimentele de branzeturi pe care le consumati. Dozele recomandate de nutritionisti

×
Codul embed a fost copiat

Va plac branzeturile? Atentie insa la sortimentele consumate. Aceasta pentru ca pot contine cantitati mari de grasimi saturate.

Aflati care este doza maxima recomandata de nutritionistii intr-o dieta corecta.

O felie de branza, alaturi de o salata bogata - iata un deliciu pentru cei mai multi dintre noi.

Dar branza de primavara este extrem de grasa. Vedem impreuna cantitatile permise zilnic din diferite tipuri de lactate.

Preferinta pentru branzeturile gustoase este comuna multor persoane. Iar nutritionistii explica apetitul exagerat prin faptul ca lactatele ne aduc aminte de mancarurile din primul an de viata, de obicei oferite de mama. Asadar, este firesc sa savuram branzeturile.

Citește și
csid
Cum arata leziunile grave ale pielii care nu par agresive. Sfatul dermatologilor
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dr. Serban Damian, nutritionist: "Pentru o persoana adulta, de greutate medie si cu activitate fizica redusa, la nivelul de 100-200 -300 grame e suficient in completatarea alimentatiei".

Aceasta cantitate vizeaza doar branza de vaci si urda, un produs hiperproteic, dar fara grasime. Ambele sortimente sunt ideale pentru copii.

Dr. Serban Damian, nutritionist: "Branza se face din caseina, deci dintr-o fractiune a laptelui, ceea ce ramane dupa ce se face in acel zer este o alta fractiune a laptelui si daca acesta e coagulat se obtine urda".

Branza de vaci si urda pot fi combinate cu telemea pentru un gust mai bun. Insa, atentie la cantitati.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "In momentul in care vorbim de o cantiatate corecta de branza, trebuie sa fie ceva atat de mic cat un cubulet de brinza topita, asta inseamna 25-30 g la o masa".

Exista si alte trucuri prin care puteti reduce cantitatea de branza grasa din alimentatie.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "Putem sa apelam la trucuri, fie sa o radem si in momentul in care o radem, se expandeaza si pare mai multa, sau daca nu o incorporam intr-un sos".

In cazul copiilor, dar si al adultilor, e recomandat si parmezanul, tot 30 de grame zilnic. Contine calciu din abundenta, usor de absorbit. Si se poate adauga in salate, peste ciuperci sau paste cu legume.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: "Parmenzaul e o branza extrem de concentrata, si in calorii, si in calciu, si gustul puternic il face sa fie ras deasupra unor paste sau pus in pizza si in felul acesta fara risc pentru silueta putem avea savoarea branzei in farfurie".

Si tineti cont de o regula generala in privinta sortimentelor de branza.

Dr. Serban Damian, nutritionist: "Pentru ca sunt surse foarte bune de proteina, dar si se grasimi, e bine sa le combinam cu legume, pentru ca acestea vin cu fribrele si minerale si in final rezulta un produs complet".

Branzeturile ar trebuie consumate o data la 2-3 zile. Iaurturile si toate celelalte produse lactate fermentate pot fi mancate zilnic.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
De ce este important sa mergeti cu bebelusul la oftalmolog, pana la varsta de sase luni
De ce este important sa mergeti cu bebelusul la oftalmolog, pana la varsta de sase luni

Mergeti cu bebelusul la oftalmolog pana la varsta de 6 luni. Aceasta in lipsa oricaror simptome. Daca ati ratat aceasta consultatie, pana la 2 ani se mai pot corecta anumite defecte congenitale.

Cum arata leziunile grave ale pielii care nu par agresive. Sfatul dermatologilor
Cum arata leziunile grave ale pielii care nu par agresive. Sfatul dermatologilor

Semnalati dermatologului orice formatiune de pe suprafata pielii, chiar daca vi se pare inofensiva. Nu doar alunitele maro sau negre se pot transforma in melanom malign, unul dintre cele mai severe tipuri de cancer.

Nu ignorati racelile din sezonul cald, pot fi mai grave decat cele de iarna. Ce spun medicii
Nu ignorati racelile din sezonul cald, pot fi mai grave decat cele de iarna. Ce spun medicii

Nu ignorati racelile din sezonul cald. Uneori pot fi mai grave decat cele de iarna si impun tratamente speciale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.