Ce boli poate ascunde disconfortul in timpul actului sexual. Cand trebuie sa mergi la doctor

29-04-2013 09:15


Mergeti la medicul ginecolog daca va confruntati cu un disconfort in timpul actului sexual. Nu este o situatie normala. Poate trada infectii, malformatii, dar si tumori in sfera genitala.

O viata sexuala cat mai indelungata si sanatoasa. Iata ce isi doresc toate cuplurile. Dar apetitul poate fi afectat in timp de afectiuni netratate, dar si de imbatranirea fiziologica.

Infectii in zona genitala, iata ce diagnostic pot pune ginecologii daca le semnalati disconfortul in timpul actului sexual.

Si alte boli ale peretilor vaginali, colului uterin, ovarelor sau trompelor uterine pot da disconfort in timpul actului sexual. Este vorba despre inflamatii severe si tumori.

In afara de afectiunile genitale mai pot fi alte cauze. Diabetul necontrolat de asemenea modifica secretia vaginala, un alt motiv de disconfort. Si infectiile urinare cronice au consecinta asupra secretiei vaginale. Sunt tot atatea motive sa mergeti la medic.

Si in apropierea menopauzei pot aparea probleme in timpul actului sexual. Nu este insa o situatie normala, chiar daca si aparatul genital imbatraneste fiziologic.

In plus, mentinerea la cote optime a viatii sexuale dupa menopauza este un criteriu de evaluare a starii generale de sanatate.

Tags: sex, sanatate,