Politia ungara, filmata in secret aruncand mancare catre migranti: "E ca si cum ai hrani animale inchise intr-un tarc" VIDEO

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08
Roszke

O inregistrare filmata cu camera ascunsa in interiorul celui mai mare centru de migranti din Ungaria, la frontiera cu Serbia, arata conditiile “inumane” in care le sunt distribuite acestora alimentele, relateaza vineri France Presse.

Acest video, filmat in secret de o voluntara australiana care a vizitat miercuri centrul de la Roszke, arata 150 de migranti adunati intr-un loc imprejmuit in interiorul unei sali mari, care se imbranceau, incercand sa prinda sandvisurile invelite in plastic, pe care le aruncau politisti unguri purtand casti de protectie si masti sanitare.

Femei si copii se afla in aceasta multime in miscare si haotica, incercand sa prinda painea din zbor, in timp ce altii escaladeaza gardul pentru a atrage atentia celor care distribuie alimentele, relateaza Agerpres.

“Este ca si cum ai hrani animale inchise intr-un tarc, ca un Guantanamo in Europa”, a declarat Alexander Spritzendorfer, a carui sotie, Michaela, a filmat aceasta secventa, difuzata pe YouTube joi seara, chiar in timp ce vorbea cu cineva de la Crucea Rosie. Cuplul, impreuna cu alti voluntari, a venit sa aduca hrana, imbracaminte si medicamente. “Este inuman si, de asemenea, spune ceva despre acesti oameni (migranti), sa vezi ca ei nu se bat pentru hrana, desi este evident ca le este foame”, a comentat el.

Agentia ONU pentru refugiati a criticat marti conditiile extrem de dure de la centrul de refugiati din Roszke, in contextul in care Ungaria incearca sa faca fata afluxului record de migranti care trec frontiera in incercarea de a ajunge in Europa Occidentala.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a finalizat la sfarsitul lunii august constructia primei parti a gardului de sarma ghimpata de-a lungul frontierei sale de 175 km cu Serbia, dar acest lucru nu pare a fi un obstacol in calea sosirii de noi imigranti.

Cea de-a doua parte a gardului, de patru metri inaltime, este in constructie si ar trebui sa fie finalizata la sfarsitul lunii octombrie sau inceputul lunii noiembrie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO