Cei 4 romani, acuzati de trafic de persoane in Ungaria, au fost arestati. Cati ani risca sa stea dupa gratii


Ultimul update: Marti 01 Septembrie 2015 07:06
Data publicarii: Sambata 29 August 2015 13:23
Categorie: Criza imigrantilor
romani, trafic de persoane, Ungaria, imigranti

Procurorii unguri au decis sambata arestarea pentru 30 de zile a trei bulgari si un afgan suspectati ca ar fi transportat 71 de refugiati, gasiti morti joi, intr-un camion frigorific abandonat pe o autostrada din estul Austriei.

Suspectii, incatusati, avand fiecare cate o sticla cu apa asupra sa, au fost escortati de fortele speciale de politie la tribunalul din Kecskemet, din centrul Ungariei, de unde a plecat camionul.

Un purtator de cuvant al procuraturii a declarat presei ca cei patru sunt acuzati de trafic de persoane, tortura si obtinerea de castiguri financiare. "Camionul a plecat din Kecskemet, i-a preluat pe imigranti din apropierea granitei sudice (cu Serbia), apoi i-a transportat prin Ungaria catre Austria", a declarat ziaristilor purtatorul de cuvant al procuraturii, Gabor Schmidt.

Cei patru risca intre 2 si 16 ani de inchisoare. Suspectii nu au fost acuzati si de omucidere in Ungaria, deoarece vor fi pusi sub acuzare pentru acest delict in Austria, a explicat Schmidt.

Vehiculul, cu numere de Bulgaria, ascundea 21 de refugiati – 10 sirieini si 11 afgani. Acestia erau ajutati sa treaca granita de 4 cetateni romani, afirma un comunicat al politiei maghiare din Csongrad. Camionul a fost oprit in apropiere de Roszke, pe soseaua M5, supravegheata de o unitate de combatere a terorismului ca urmare a ultimelor incidente legate de intrarea imigrantilor in Ungara.

Momentul retinerii a fost filmat de politistii maghiari iar clipul, postat pe YouTube.

MAE: Cei 12 cetateni romani retinuti miercuri in Ungaria pentru trafic de persoane, arestati preventiv

Cei 12 cetateni romani retinuti miercuri, in Ungaria, pentru trafic de persoane au fost sambata arestati preventiv, decizia fiind luata de Judecatoria Centrala Buda, precizeaza Ministerul roman al Afacerilor Externe.

''In cursul zilei de astazi, 29 august 2015, cei 12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane, in Ungaria, la data de 26 august 2015, au fost adusi in fata Judecatoriei Centrale Buda. Judecatoria a hotarat arestarea preventiva pentru toti cei 12 cetateni romani, pana la data de 29 septembrie 2015. Un consul din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta a fost de fata la audierile de la judecatorie si a constatat ca drepturile procedurale ale cetatenilor romani au fost respectate. Acestia au beneficiat de avocat din oficiu si traducator. Reprezentantii legali ai celor 12 cetateni romani au inaintat recurs'', informeaza MAE intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Budapesta monitorizeaza cu precadere situatia celor 12 cetateni romani si mentine legatura cu autoritatile ungare.

Pana la acest moment, niciuna dintre cele 12 persoane nu a solicitat, in mod expres, asistenta consulara din partea misiunii diplomatice romane, arata sursa citata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO