Migrantii dezbina guvernul Germaniei. Vicepremier: "Este de neimaginat sa primim un milion de refugiati in fiecare an"


Ultimul update: Miercuri 31 August 2016 07:21
Data publicarii: Duminica 28 August 2016 14:28
Categorie: Criza imigrantilor
Angela Merkel si Gabriel Sigmar

Numarul 2 din guvernul de la Berlin nu este de acord cu politia Angelei Merkel.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel se distanteaza in continuare de politicile privind migratia ale coalitiei aliatului sau, cancelarul Angela Merkel, spunand, intr-un interviu ce va fi difuzat duminica seara la televiziunea ZDF, ca partidul ei ''a subestimat provocarea'', relateaza agentia DPA.

''Noi am spus intotdeauna ca este ceva de neimaginat ca Germania sa primeasca un milion de persoane in fiecare an'', a declarat Gabriel, seful Partidului Social-Democrat (SPD). Gabriel a criticat-o pe Merkel din cauza folosirii repetate a sloganului motivational ''Putem face aceasta'', estimand ca nu este suficient.

''In schimb, am putea stabili conditii corecte, astfel incat sa putem gestiona in prezent problema'', a afirmat vicecancelarul, adaugand ca aliatii sai din coalitie - Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si Uniunea Crestin-Sociala (CSU), ramura bavareza a CDU - au blocat in mod repetat astfel de eforturi.

Angela Merkel a folosit prima data sloganul in momentul de varf al crizei migratiei, cand mii de refugiati luau calea Germaniei in fiecare zi. Un sondaj publicat in iulie arata ca 48 % dintre germani nu sunt de acord cu sloganul dnei Merkel (''Putem face aceasta''). Liderul CSU a respins si el sloganul cancelarului german.

Germania se asteapta in 2016 la un maximum de 300.000 de imigranti, a declarat seful Biroului Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF) Frank-Juergen Weise ziarului Bild am Sonntag, citat de Reuters. "Ne pregatim pentru 250.000 pana la 300.000 de refugiati anul acesta", a afirmat Weise in editia care urmeaza sa apara duminica. El a adaugat ca daca maximul prevazut va fi depasit, BAMF va fi supus unei presiuni, dar a insistat ca nu se asteapta la asa ceva - dimpotriva, probabil vor sosi in Germania sub 300.000 de imigranti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO