"Jungla" din Calais, asediata de politie si de militiile extremiste. Copii batuti de formatiunile paramilitare franceze

Ultima actualizare: 16-02-2016 07:04
politie franceza in Jungla din Calais

Tabara ilegala de refugiati din nordul Frantei a devenit in ultimele luni tinta atat pentru autoritati, cat si pentru militantii anti-imigratie.

Politia franceza, dar si militii civile inarmate, au lansat recent atacuri asupra refugiatilor care traiesc in ‘Jungla’, orasul-ghetou ridicat de imigranti la marginea portului Calais. Potrivit Guardian, care citeaza mai multe organizatii umanitare, cativa imigranti, inclusiv un baiat de numai 10 ani, au ajuns la spital in stare grava in urma acestor atacuri. S-au inregistrat si 8 plangeri privind actiuni brutale ale politiei si alte 5 privind agresiuni comise de militiile civile.

Citeste aici un reportaj despre viata in 'Jungla' din Calais

Victimele includ mai multi minori si in doar 3 saptamani s-au inregistrat peste 50 de incidente. Doctorii organizatiei Médecins sans Frontières, care i-au tratat pe cativa dintre cei agresati, spun ca au vazut rani grave, inclusiv unele care le-au pus viata in pericol victimelor. Iar reprezentantii ONG-ului Care4Calais afirma ca au discutat cu un tanar de 16 ani care a fost batut cu bastoanele de politisti in timp ce era incatusat, iar apoi a fost atacat si de membrii formatiunilor paramilitare.

Oficialii francezi au anunţat vineri că autorităţile intenţionează evacuarea a o mie de migranţi din 'Jungla' din Calais. Intre 5.5000 si 6000 de refugiati traiesc aici si in fiecare zi, intre 50 si 150 de imigranti, printre care multe femei si copii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO