Coalitia Angelei Merkel s-ar putea destrama. Masura pe care o anunta partenerii de guvernare ai cancelarului german

23-02-2016 13:23

Angela Merkel - Agerpres

Coalitia la guvernare din Germania s-ar putea destrama daca Uniunea Crestin-Sociala, ramura bavareza a Uniunii Crestin-Democrate a cancelarului Angela Merkel, va alege sa intenteze o actiune in justitie din cauza "politicii migrantilor".

Thomas Oppermann - liderul grupului parlamentar social-democrat (SPD), care face parte din coalitia la guvernare impreuna cu CDU si CSU - a declarat ca o actiune in justitie ar destabiliza guvernarea Angelei Merkel si ar submina principiile de baza ale democratiei.

"Ma indoiesc ca Merkel va putea sa continue sa guverneze fara sa-i demita pe ministrii din CSU", a afirmat Oppermann pentru ziarul Bild, adaugand ca CDU al cancelarului Merkel si SPD au "o majoritate stabila" fara Uniunea Crestin-Sociala.

CSU a cerut in mod repetat masuri unilaterale pentru controlul migratiei, inclusiv inasprirea controalelor la frontiere si un numar limitat de refugiati care vor intra in Germania in 2016.

Merkel a respins astfel de masuri si face demersuri pentru o mai mare cooperare cu Turcia in lupta impotriva cauzelor profunde ale migratiei si pentru securizarea frontierelor externe ale UE.

Liderul CSU si premierul bavarez Horst Seehofer, cel mai proeminent critic al politicii lui Merkel de deschidere a granitelor pentru refugiati, a amenintat in mod repetat ca va depune plangere la Curtea Constitutionala a Germaniei. Cabinetul lui Seehofer se reuneste marti la Munchen pentru a dezbate o eventuala actiune in justitie
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO