Atentionare de calatorie a MAE pentru Croatia. Ce probleme ar putea avea turistii romani din cauza fluxului de migranti

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58
croatia

MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Croatia ca autoritatile locale au luat masuri de suspendare, pe o perioada nedeterminata, a traficului feroviar pe relatia Serbia-Croatia.

Potrivit unui comunicat al MAE remis sambata, din cauza numarului mare de migranti, pot aparea probleme "in tranzitul rutier prin punctele de frontiera Croatia-Slovenia de la Harmica si Bregana si Croatia-Ungaria de la Gorican, Dubosevica si Baranjsko Petrovo Selo".

"La singurul punct de frontiera rutier deschis pe relatia Croatia-Serbia - Bajakovo - se inregistreaza un trafic accentuat si exista posibilitatea formarii de cozi semnificative, in special pentru autovehiculele de transport marfa", anunta MAE.

In acest context, diplomatia romana recomanda cetatenilor care doresc sa se deplaseze in Croatia sa consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila http://www.ccaa.hr, pentru informatii actualizate.

Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani sa consulte pagina de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO