Ce va contine noul numar al revistei Charlie Hebdo. Revista apare miercuri, in 3 milioane de exemplare publicate in 16 limbi

Ultima actualizare: 15-01-2015 00:15
Charlie Hebdo

Viitorul numar al revistei satirice Charlie Hebdo va contine caricaturi cu Profetul Mahomed, anunta avocatul publicatiei, potrivit AFP, citata de Mediafax si va aparea in 3 milioane de exemplare editate in 16 limbi.

Intrebat la postul FranceInfo daca vor exista caricaturi cu Mahomed in viitorul numar al revistei, care va aparea miercuri, avocatul revistei satirice a raspuns: "In mod evident. Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sens".

"Noi ironizam elemente ale societatii noastre - politicieni, religii, aceasta este starea de spirit", a argumentat Malka.

Numarul de miercuri al revistei satirice Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, in loc de un milion cum a fost prevazut initial, a anuntat distribuitorul revistei, MLP, care primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate, relateaza AFP.

Toate incasarile pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit.

Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satira sau il distribuiau doar in cateva exemplare au solicitat deja cateva mii de exemplare din noul numar al saptamanalului Charlie Hebdo. Potrivit avocatului publicatiei satirice, viitorul numar va contine caricaturi cu Profetul Mahomed si va fi editat in 16 limbi.

Saptamanalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadisti francezi, soldat cu 12 morti si 11 raniti, avea pana in prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.
Printre victimele atacului se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, în principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO