Ce va contine noul numar al revistei Charlie Hebdo. Revista apare miercuri, in 3 milioane de exemplare publicate in 16 limbi


Ultimul update: Joi 15 Ianuarie 2015 00:15
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015 17:51
Categorie: Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Viitorul numar al revistei satirice Charlie Hebdo va contine caricaturi cu Profetul Mahomed, anunta avocatul publicatiei, potrivit AFP, citata de Mediafax si va aparea in 3 milioane de exemplare editate in 16 limbi.

Intrebat la postul FranceInfo daca vor exista caricaturi cu Mahomed in viitorul numar al revistei, care va aparea miercuri, avocatul revistei satirice a raspuns: "In mod evident. Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sens".

"Noi ironizam elemente ale societatii noastre - politicieni, religii, aceasta este starea de spirit", a argumentat Malka.

Numarul de miercuri al revistei satirice Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, in loc de un milion cum a fost prevazut initial, a anuntat distribuitorul revistei, MLP, care primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate, relateaza AFP.

Toate incasarile pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit.

Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satira sau il distribuiau doar in cateva exemplare au solicitat deja cateva mii de exemplare din noul numar al saptamanalului Charlie Hebdo. Potrivit avocatului publicatiei satirice, viitorul numar va contine caricaturi cu Profetul Mahomed si va fi editat in 16 limbi.

Saptamanalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadisti francezi, soldat cu 12 morti si 11 raniti, avea pana in prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.
Printre victimele atacului se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, în principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.

Charlie Hebdo Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Masacrul UITAT din Nigeria. In timpul atacului de la Charlie Hebdo, islamistii Boko Haram au ucis 2.000 de oameni
Masacrul UITAT din Nigeria. In timpul atacului de la Charlie Hebdo, islamistii Boko Haram au ucis 2.000 de oameni
Anonymous a atacat mai multe site-uri islamiste. Le Point: Actiunile hackerilor pericliteaza ancheta autoritatilor franceze
Anonymous a atacat mai multe site-uri islamiste. Le Point: Actiunile hackerilor pericliteaza ancheta autoritatilor franceze
Mentorul care i-a radicalizat pe fratii Kouachi lucreaza la spitalul unde au fost duse victimele de la Charlie Hebdo
Mentorul care i-a radicalizat pe fratii Kouachi lucreaza la spitalul unde au fost duse victimele de la Charlie Hebdo
VIDEO PROTVPLUS.RO
Charlie Hebdo
Recompensa de 200.000 de dolari oferita de un politician din Pakistan pentru asasinarea proprietarului Charlie Hebdo
Charlie Hebdo amana publicarea urmatoarelor numere: "Angajatii nu se simt pregatiti, au nevoie de timp"
Patru barbati au fost inculpati si incarcerati in Franta in legatura cu atentatele de la Paris
Atentate teroriste dejucate in Franta. Cinci persoane au fost arestate dupa ce politia a gasit un depozit de explozibili
Atacurile teroriste din Paris. Patru barbati au fost deferiti justitiei, pentru a fi inculpati
Drapelul Frantei, ARS in Afganistan. In Pakistan, la protestele contra Charlie Hebdo s-au alaturat si crestinii
Europol
Europol: In Europa traiesc intre 2.500 si 5.000 de musulmani radicalizati. Dejucarea unor atentate, tot mai complicata
Manifestatie antiislam, in Danemarca. David Cameron: "Sa acceptam ca revistele pot publica lucruri ofensatoare"
The Telegraph: Armele folosite de teroristi in atacurile din Franta, POSIBIL fabricate in Romania
Redactorul-sef Charlie Hebdo: De fiecare data cand facem un desen cu Mahomed sau Dumnezeu, aparam libertatea religioasa
Chérif Kouachi a fost inmormantat, la fel ca si fratele sau, intr-un mormant anonim
Manifestatii in Africa, Orientul Mijlociu si Rusia contra Charlie Hebdo. 7 biserici incendiate in Niger. "Veti ajunge in iad"