Charlie Hebdo amana publicarea urmatoarelor numere: "Angajatii nu se simt pregatiti, au nevoie de timp"

31-01-2015 16:31

Charlie Hebdo

Saptamanalul francez Charlie Hebdo, care a publicat caricaturi satirice la adresa profetului Mohamed si a fost victima unui atentat terorist pe 7 ianuarie, a decis sa amane aparitia urmatoarelor doua numere, intrucat angajatii sai nu se simt pregatiti.

Potrivit Le Parisien, citat de Mediafax, "nicio data nu a fost fixata" pentru aparitia numarului 1179 al revistei Charlie Hebdo. Jurnalistii din redactia acestui saptamanal de satira, afectati de doliu, extenuare si supraexpunere mediatica, "au nevoie de timp si nu se simt pregatiti pentru a concepe un nou numar al revistei", a precizat Anne Hommel, purtatoare de cuvant a revistei.

Singura certitudine deocamdata, anuntata deja de Gérard Biard, redactorul-sef al publicatiei, este urmatoare: "Charlie Hebdo va continua!".

"Caricaturistii si jurnalistii de la Charlie Hebdo nu sunt pregatiti - au nevoie de timp, au nevoie sa se consulte, au nevoie sa se linisteasca", a declarat sambata Appoline Thomasset, purtatoare de cuvant a Majorelle PR & Events, compania care reprezinta interesele revistei Charlie Hebdo, citata de Nbcnews.com.

Atentatul terorist de pe 7 ianuarie a facut 12 victime in redactia saptamanalului francez si a ingrozit intreaga lume. Primul numar al revistei aparut dupa atentat, ce a publicat pe prima pagina o caricatura cu profetul Mahomed care plange, s-a vandut in mai multe milioane de copii. in mod obisnuit, tirajul mediu al revistei franceze era de aproximativ 50.000 de copii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO