Atentate teroriste dejucate in Franta. Cinci persoane au fost arestate dupa ce politia a gasit un depozit de explozibili

Ultima actualizare: 23-01-2015 07:20
politisti francezi cu arme in mana pe strada

 In noaptea de luni spre marti, autoritatile franceze ar fi arestat cinci persoane, cetateni rusi de origine cecena.

UPDATE: Din informatiile jurnalistilor dfe la Midi Libre, unul dintre cei retinuti ar fi fost urmarit de mai mult timp de fortele de ordine, fiind suspectat de implicare intr-un atentat cu bomba in 2008. Atacul a avut loc loc in campusul universitatii din Montpellier si a facut sase raniti. 

 

Cei cinci au fost retinuti in sud-estul Frantei, in regiunea Montpellier, si sunt suspectati ca ar fi pregatit un atentat. Unul dintre ei a fost arestat in Béziers, unde perchezitiile ar fi dus si la descoperirea unui depozit de explozibili in apropierea stadionului Sauclieres din localitate, potrivit Midi Libre. Alti patru au fost retinuti in Saint-Jean-de-Védas, in aceeasi regiune.

„Cinci rusi de origine cecena au fost retinuti de Politie”, a declarat procurorul regional Yves Calvet. „Nu s-a stabilit inca daca pregateau un atentat. Ancheta e abia la inceput si ar mai putea sa se faca si alte retineri”.

Potrivit Ria Novosti, ambasa Rusiei la Paris nu are momentan nicio informatie despre cei cinci rusi retinuti. Luni, mii de ceceni au protestat la Groznii impotriva publicarii caricaturilor cu profetul Mahomed in revista Charlie Hebdo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO