Black Friday 2023 la Altex și Media Galaxy a început. Cât durează reducerile și cum să nu te păcălești

Black Friday 2023 altex

Ziua de Black Friday 2023 - 10 noiembrie - se apropie cu pași repezi și în România, iar unele magazine au început deja super ofertele din acest an.

Românii s-au familiarizat cu Vinerea Neagră și mulți dintre ei știu deja foarte clar ce vor să își cumpere, așteptând cu nerăbdare să se dea startul ofertelor. Cele mai așteptate sunt reducerile oferite de eMag, Altex, Media Galaxy sau Flanco. Cu siguranță cele mai căutate produse sunt electrocasnicele și gadgeturile.

Când încep reducerile de Black Friday la Altex și la Media Galaxy

La Altex, Black Friday 2023 ține între 2 noiembrie și 11 noiembrie 2023. Magazinul are un nou catalog cu oferte la produse diverse: de la tablete, căști, smartwatch-uri, computere, camere web, până la volan de gaming și alte gadgeturi interesante.

Anul trecut, Altex a avut o campanie de Black Friday care a venit în patru valuri. Primul val a fost între 27 octombrie și 2 noiembrie, al doilea val a fost între 3 noiembrie și 9 octombrie, a urmat al treilea val cu reduceri între 10 și 16 noiembrie, iar ultimul val al Black Friday la Altex a avut loc între 17 și 23 noiembrie.

Anul acesta, primul val de oferte la Altex e valabil în perioada 2-8 noiembrie. Următoarele două valuri de oferte au loc în perioada 9-15 noiembrie, respectiv 16-22 noiembrie.

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Altex își sfătuiește clienții care vor să pofite de Black Friday să își facă cont pe site și să își adauge în wishlist cât mai multe produse. Magazinul merge pe premisa că Black Friday nu trebuie să se desfășoare doar într-o singură zi pe an, ci pentru o experiență completă de shopping, clienții ar trebui să aibă la dispoziție mai multe zile de reduceri.

Altex anunță că ofertele sunt disponibile atât online, cât și în magazinele fizice și anunță că toate categoriile de pe site intră la reducerile din Vinerea Neagră: electronice, electrocasnice, televizoare, laptopuri, telefoane mobile, camere foto și multe alte produse.

De altfel, Altex recomandă abonarea la newsletter pentru a fi la curent cu reducerile de Black Friday și chiar să îți downloadezi aplicația din Google Pay, App Store sau App Gallery.

La Media Galaxy, Black Friday ține de pe 2 noiembrie pe 22 noiembrie 2023. Vinerea Neagră va dura mai multe săptămâni la Media Galaxy. Și aici vorbim de trei valuri de reduceri în perioadele 2-8 noiembrie, 9-15 noiembrie și 16-22 noiembrie.

În acest fel, românii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a profita de reduceri.

Media Galaxy oferă până la 20% reducerele la smartphone-uri, talbete și smartwatch-urile Samsung, 45% reducere pentru accesoriile de gaming Razer și 35% reducere la routerele și mesh-urile TP-Link, printre altele.

Electrocasnicele și gadgeturile sunt și la Media Galaxy în prim-planul reducerilor de Black Friday.

Ca și ceilalți comercianți, Media Galaxy își sfătuiește clienții să se înscrie la newsletter ca să afle rapid de cele mai noi promoții. În plus, beneficiezi de ofertele și serviciile dedicate abonaților.

Cum să nu te păcălești de Black Friday în 2023 și să nu risipești bani

Iată câteva sfaturi ca să nu te păcălești de Black Friday în 2023.

Verifică dacă obții o ofertă autentică. Nu presupune că tot ceea ce pretinde a fi o ofertă este la fel de specială pe cât dorește comerciantul să crezi. Doar un număr mic de produse sunt la cel mai mic preț în timpul Black Friday, iar asta o arată analizele ulterioare. De regulă, produsele au fost disponibile la un preț mai mic în cele șase luni de dinaintea Vinerii Negre.

Black Friday nu este întotdeauna cel mai bun moment pentru a obține o reducere cu adevărat bună. Cu toate acestea, cei care sunt pregătiți să aștepte și să facă puțină cercetare vor putea să recunoască o ofertă. Însă asta presupune research cu câteva luni înainte.

Uneori, comercianții cresc prețurile înainte de perioada de reduceri pentru a părea că oferă o mare reducere în ziua respectivă.

Poți folosi un site de verificare a prețurilor pentru a vedea cât a costat ceva ce vrei să cumperi în trecut.

Comercianții nu sunt obligați să îți spună cât au costat lucrurile în trecut, deci depinde de tine să îți faci propriile comparații.

Fii atent la trucurile de marketing. Este produsul pe care îl vrei cu adevărat la cel mai mic preț în vânzarea de Black Friday?

Comercianții au mai multe modalități de a te face să cheltuiești rapid bani, ceea ce vei ajunge să regreți mai târziu.

Un truc frecvent utilizat este crearea unei senzații de urgență. „Mai sunt doar 10 bucăți” sau „Grăbește-te, oferta expiră curând” – sunt doar câteva dintre expresiile care alertează clienții și îi fac să se decidă rapid să „profite de ocazie”.

Majoritatea consumatorilor aleg astfel de articole fără să-și dea seama pentru că au impresia că este „acum sau niciodată."

Un alt truc care te poate face să simți că trebuie să faci o achiziție rapidă este un mesaj care îți spune câți oameni se uită la produsul la care te uiți și tu.

Acest lucru te face să crezi că este foarte solicitat și că ai putea să rămâi fără el dacă nu te decizi rapid să îl cumperi. Acesta este doar un truc, așa că ia-ți tot timpul ca să te gândești dacă într-adevăr vrei sau nu produsul.

Întreabă-te dacă ai nevoie cu adevărat de produsul pe care îl cumperi. Nu cumpăra ceva doar pentru că este ieftin. Dacă nu ai nevoie de el, nu îl vrei cu adevărat sau nu ți-l permiți, este doar o risipă de bani. Gândește lucrurile în funcție de cât timp va dura să le plătești: dacă costul este egal cu două zile de muncă în loc de două ore de muncă, s-ar putea să te mai gândești.

Pe lângă sfaturile clasice privind încrederea în comercianții de la cumperi, uită-te cu atenție detaliile privind returnarea.

Unii comercianți au luat măsuri împotriva celor care returnează în mod repetat produse și au introdus taxe pentru returnarea acestora, așa că nu presupune că nu vei ieși în pierdere dacă te răzgândești și decizi să returnezi ceva.

Evită escrocheriile.

Escrocheriile de cumpărare - în care oamenii plătesc pentru produse sau servicii care nu ajung niciodată și, probabil, nu au existat niciodată - sunt în creștere în acest moment.

Ai grijă ca oferta de Black Friday să nu fie o iluzie folosind comercianți de încredere și vizitând site-urile lor direct - în loc să accesezi link-uri nesolicitate.

Dacă nu ești sigur de comerciantul de la cumperi, ia în considerare posibilitatea de a plăti ramburs, cu verificarea coletului la primire. În acest fel, vei putea să te ferești de țepe. Dacă un comerciant are doar opțiune de plată cu cardul, atunci asta ar trebui să îți ridice câteva semne de întrebare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Cea mai scumpă achiziție de Black Friday 2023: un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro
Cea mai scumpă achiziție de Black Friday 2023: un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro

Cea mai mare achiziţie de Black Friday 2023 a fost un televizor smart LED în valoare de 148.000 de euro, urmat de o pereche de pantofi sport de 3.000 de euro (14.000 lei) şi un cărucior pentru copii în valoare de peste 3.000 de euro (14.500 lei).

Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat
Românii își așteaptă coletele comandate de Black Friday. Cum fac față anul acesta companiile de curierat

Milioane de pachete își caută destinatarul în aceste zile, după ce ediția de Black Friday a aruncat în aer vânzările.  

Black Friday-ul cu cele mai mari vânzări din istorie, pe cifre. Românii au cumpărat și ce nu puteau duce: ”Omule, nu intră!”
Black Friday-ul cu cele mai mari vânzări din istorie, pe cifre. Românii au cumpărat și ce nu puteau duce: ”Omule, nu intră!”

Ediția Black Friday din acest an a atins recorduri absolute.  

Recomandări
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai
Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai

Nouă candidaţi intră în cursa electorală pentru a obţine pe 9 iunie fotoliul de primar general al Capitalei.

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”
Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a luat în derâdere rivalul în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, pe fostul preşedinte Donald Trump, pentru datoriile pe care acesta din urmă le acumulează din cauza problemelor sale juridice.