Black Friday 2017. Topul localităților de unde s-au făcut cele mai multe comenzi

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Vinerea Neagră a reducerilor a adus în conturile magazinelor online peste 150 milioane de euro.

În topul localităților de unde s-au făcut tranzacții de Black Friday sunt, printre altele, Miroslava, de lângă Iași, și Florești din Cluj. Zonele s-au dezvoltat mult în ultima vreme și au atras tineri înstăriți care preferă să comande pe internet.

AICI PUTEȚI VEDEA MAGAZINELE CARE CONTINUĂ REDUCERILE DE BLACK FRIDAY

La nouă km de Cluj-Napoca se află una dintre cele mai mari comune din țară - Florești: numără în jur de 30.000 de oameni. În ultimii 15 ani, în această zonă s-au dezvoltat cartiere mari de case și blocuri unde s-au mutat mii de tineri, mulți cu salarii peste medie.

Nu e de mirare că această comună se află printre primele localități cu cele mai multe produse vândute de Black Friday: 170 la mia de locuitori.

Motivul pentru care s-au făcut atât de multe comenzi online este traficul aglomerat. După ce numărul locuitorilor a crescut simțitor, s-a mărit și numărul mașinilor, așa că mulți preferă să se lupte alții cu traficul și să le aducă toate cumpărăturile acasă.

Dorin Cuibus, compărător:
"Aici în Florești cel puțin e bine să cumpărăm online. Cel puțin se livrează acasă. Nu trebuie să mergi în magazine, să stai la coadă. Acum am cumpărat doar un produs. Am avut buget de 600 de lei."

Miroslava, din județul Iași, este și ea o comună bogată, prin urmare este printre localitățile fruntașe de Black Friday. S-au vândut aici cam 125 de produse la mia de locuitori.

Tot din județul Iași a fost comandat cel mai scump produs, o mașină de 60 mii lei, dar și cel mai scump ceas, de aproape 7 mii de lei.

Topul localităților- în funcție de produsele vândute la mia de locuitori de Black Friday - era condus vineri de Chiajna, Popești-Leordeni și Bragadiru.

Febra cumpărăturilor a continuat și sâmbătă: mulți bucureșteni și-au făcut timp să ''colinde'' magazinele în căutarea celei mai bune oferte.

Alexandru Sîrbu, reprezentant Showroom: ”Clienții au optat pentru livrare în showroom, prin curier, cât și oficii poștale, iar toate comenzile înregistrate de Black Friday vor fi livrate până pe 29 noiembrie.”

Multe magazine și-au prelungit programul de funcționare în acest weekend că să facă facă valului de comenzi.

Comercianții online au vândut vineri de peste 150 de milioane de euro. Încasările sunt în continuă creștere, pentru că mulți și-au prelungit promoțiile până la epuizarea stocurilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO