Ce pică la Istorie la BAC 2022. Capitolele de pregătit anul acesta pentru bacalaureat

Ultima actualizare: 20-06-2022 14:51
Bacalaureat 2
Shutterstock

Abia ce au terminat proba la Limba Română, candidații la BAC 2022 se pregătesc pentru proba obligatorie a profilului. Absolvenții de profil umanist se întreabă ce le pică la Istorie și fac ultimele recapitulări înaintea examenului de marți.  

Absolvenții de liceu au dat, luni, proba scrisă la Limba română și se pregătesc deja pentru a al doilea test scris din cadrul Bac 2022, proba obligatorie a profilului. Cei care au absolvit un liceu cu profil umanist, vor susține această probă din Istorie, în timp ce colegii lor de la profil real dau la Matematică.

Programa la Istorie de la BAC 2022 este aceeași de anul trecut, prin urmare subiectele primite la ediția trecută pot fi un exercițiu foarte bun. Mai mult, în ultimele ore de pregătire, candidații se pot uita și peste subiectele primite la sesiunea specială de Bacalaureat 2022 și peste ce s-a dat la simulare.

Mai jos puteți descărca toate subiectele de la Istorie din 2021 și cele de la sesiunea specială din 2022 și de la simularea la BAC 2022.

Programa la Istorie pentru examenul de Bacalaureat 2022

Potrivit metodologiei după care este organizat examenul de BAC 2022, subiectele la Istorie vor fi formulate pe baza programei și, prin urmare, la BAC 2022 va pica sigur unul dintre următoarele subiecte:

• Popoare și spații istorice - Romanitatea românilor în viziunea istoricilor.
• Oamenii, societatea și lumea ideilor - Secolul XX – între democrație și totalitarism. Ideologii şi practici politice în România şi în Europa și constituțiile din România.
• Statul și politica:
- Autonomii locale și instituții centrale și în spațiul românesc (secolele IX-XVIII).
- Statul român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari. (secolele XVIII-XX)
- România postbelică. Stalinism, naţional-comunism şi disidenţă anticomunistă. Construcţia democraţiei postdecembriste.
•Relațiile internaționale:
- Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii.
- România şi concertul european; de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX – cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO