Salonul auto de la Geneva. Cum arată mașina pe care o poți conduce fără permis

×
Codul embed a fost copiat

Dacă ar fi să-i credem pe dezvoltatorii de maşini, pe viitor nu prea vom avea maşini, ci le vom folosi în comun.

Vor fi bineînţeles electrice şi autonome. Aşa arată, cel puţin, conceptele pe care le-au expus contructorii de maşini la Salonul Auto de la Geneva.

Unii dintre ei merg atât de departe încât nici nu-şi mai numesc creaţia maşină.

Aşa arată conceptul Ami One, lansat de producătorul francez Citroen pentru a sărbători 100 de ani de la înfiinţare. Cântăreşte 500 de kilograme, atinge maxim 45 de kilometri pe oră şi merge 100 de kilometri cu o singură încărcare. Dar Citroen se fereşte să-i pună eticheta de "maşină".

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Linda Jackson, Citroen CEO: "E un obiect 100% electric. Nu ai nevoie de permis ca să-l conduci. Îl poţi conduce de la 16 ani sau chiar 14 în Franţa. Poate fi folosit în comun, cumpărat sau închiriat."

Dacă Ami One pare gândit pentru publicul cel mai tânăr, la capătul celălalt al spectrului se află "Imagine", conceptul electric al celor de la Kia. Dacă din exterior poate fi categoric numită maşină, căci are un design clasic, interiorul e luxos şi futurist, cu o multitudine de ecrane şi acoperiş de sticlă.

Gregory Guillaume, designer-şef Kia: "Arată familiar, cunoscut. Totuşi, e plină de inovaţii. E progresistă. Rezultatul e ceva ce îţi dă senzaţia de nou, dar nu te face să te simţi incomod. Nu e atât de mult încât să nu ştii ce să faci cu ea. Nu e ştiinţă şi ficţiune. E mâine."

Compania britanică Engler expune Engler SuperQuad, cu care se laudă că poate atinge 350 de kilometri pe oră.

Un alt concept de mare viteză este Lagonda All-Terrain, al celor de la Aston Martin. Este electric şi are opţiunea de condus autonom. E al doilea concept din seria Lagonda, pe care Aston Martin are de gând să înceapă să-l producă din 2022.

Jim Holder, director editorial Autocar: "Cred că ceea ce vedem este că industria auto se străduieşte să înţeleagă care îi va fi viitorul şi aceste maşini-concept încearcă să aducă inovaţii. Încearcă să vadă care sunt graniţele."

Nissan a produs primul vehicul electric în 1947, ca reacţie la criza de benzină din Japonia de după război. Acum însă a conceput un crossover futurist numit IMQ, cu tracţiune integrală şi 335 de cai-putere.

Ponz Pandikuthira, vicepreşedinte Nissan: "Nu e un vehicul complet electric. Are un motor cu combustie internă care produce electricitate pentru grupul motopropulsor."

Iar Audi prezintă pentru prima oară în Europa E-Tron GT Concept, prezentat în premieră anul trecut la Salonul de la Los Angeles. Un Audi sport electric va intra în producţie la sfârşitul anului 2020.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro
Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro

Bugatti a dus la salonul auto de la Geneva probabil cea mai scumpă mașină sport de lux din lume. Inspirată de un model clasic din anii '30, a fost vândută unui client anonim cu peste 16 milioane de euro.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.