Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro

Ultima actualizare: 06-03-2019 20:40

Bugatti a dus la salonul auto de la Geneva probabil cea mai scumpă mașină sport de lux din lume. Inspirată de un model clasic din anii '30, a fost vândută unui client anonim cu peste 16 milioane de euro.

Însă nu este nicidecum singura mașină de lux prezentată la cel mai important salon auto din lume.

Fiul fondatorului companiei Bugatti a desenat această maşină pentru care s-a găsit un cumpărător dispus să plătească 16,7 milioane de euro.

Tim Steven, editor-sef "Roadshow": "E incredibil cum unii plătesc atât de mult pentru asemenea mașini. Vin aici, îi vezi o singură dată, apoi nu-i mai vezi deloc. Dar poți să fii sigur că au deja mașina râvnită undeva într-un garaj."

Ferrari F8 Tributo sărbătoreşte excelența, reprezentată - spune directorul general - de motorul turbo cu opt cilindri în V.

"Ce este remarcabil la acest motor este că livrează cea mai mare putere specifică din istoria companiei, 185 CP/litru. Și, desigur, ceva de care suntem foarte mândri, sunetul inconfundabil al unui motor Ferrari."

Lamborghini a mers la Geneva cu două super maşini.

"Suntem un brand în plină expansiune, cum am spus, un brand tânăr care devine din ce în ce mai tineresc. Putem vedea asta şi pe reţelele de socializare, unde avem peste 33 de milioane de fani."

James Bond are de unde alege. Marca sa favorită - Aston Martin - a lansat trei modele la Geneva.

"Va fi super mașina noastră de zi cu zi. Vom începe producția în 2021 și vom construi doar 500 de coupe-uri. Care vor fi propulsate de un motor Astin Martin nou-nouț."

Conceptul Vanquish marchează un alt moment pivotal în istoria Aston Martin. Este mașina care va propulsa Aston Martin în acel sector al pieții considerat, în mod tradițional, inima mașinilor sport de lux.

Conceptul Lagonda All-Terrain va fi ca un sanctuar pentru cei aflaţi la bord. O sculptură pe roţi, percepută mai mult ca un avion privat de lux, decât ca o maşină. Un spațiu magic inspirat de un SUV fără constrângerile convenționale.

McLaren impresionează cu modelul 600 LT, care "zboară" cu 328 de kilometri pe oră. Prima "sută" poate fi atinsă în mai puţin de trei secunde.

Suedezii de la Koenigsegg au prezentat cea mai recentă creaţie a lor. Are sub capota un motor de cinci litri, bi turbo, care dezlănţuie o "herghelie" de 1600 cai putere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO