Mercedes-Benz Vans şi Rivian vor să fabrice furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România

Mercedes-Benz
StirilePROTV

Mercedes-Benz Vans şi Rivian vor să înfiinţeze o companie mixtă pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România, în următorii câţiva ani, scrie Reuters, conform News.ro.

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere şi discută cum să producă modelele pe o linie de producţie comună, a spus Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă şi o nouă arhitectură proprie de furgonetă complet electrică, numită VAN.EA.

Şeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat reporterilor că aceasta va fi o societate mixtă în părţi egale şi a spus că discuţiile ar trebui să se încheie ”foarte curând”.

”Avem foarte multă expertiză când vine vorba de industrializare (dube)... dar, pe de altă parte, Rivian aduce multă expertiză în tehnologie nouă când vine vorba de mobilitatea electrică”, a spus el.

"Acesta este meciul potrivit pentru a găsi o situaţie câştigătoare pentru ambele părţi."

Citește și
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Cele două companii vor realiza două autoutilitare mari, una bazată pe platforma VAN.EA a Mercedes-Benz şi cealaltă bazată pe platforma electrică Rivian Light Van, la uzina, care va fi prima deţinută de Rivian în Europa.

Mercedes a mai spus că va restructura fabricile germane care construiesc în prezent furgonete Sprinter, pentru a compensa costurile mai mari pentru vehiculele electrice.

"În prezent, toate transportoarele noastre sunt produse în Germania. Suntem singurul producător care face acest lucru... dorim să menţinem producţia în Germania, dar este viabil doar în combinaţie cu o locaţie cu costuri mai mici", a spus Geisen.

Mercedes cooperează deja cu Renault Nissan pentru furgonete electrice mici, care nu ar fi afectate deoarece se află într-un alt segment de vehicule cu cerinţe diferite, a spus Geisen.

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania de furgonete electrice şi vehicule de aventură s-a străduit să intensifice producţia la fabrica sa din Illinois, în timp ce întreruperile lanţului de aprovizionare şi creşterea preţurilor materialelor au forţat-o să reducă personalul şi să întârzie programele de produse.

Acţiunile Rivian au scăzut cu aproape 68% în acest an. Împărţirea costurilor unei fabrici de asamblare europene cu Mercedes ar trebui să ajute startup-ul, care a consumat 1,2 miliarde de dolari în al doilea trimestru, să economisească numerar şi să aloce fonduri pentru cea de-a doua fabrică de asamblare din SUA, planificată pentru 2025.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Un Mercedes din 1955, cea mai valoroasă mașină din lume. A fost vândută cu 135 de milioane de euro
Un Mercedes din 1955, cea mai valoroasă mașină din lume. A fost vândută cu 135 de milioane de euro

Un automobil Mercedes din anul 1955, din care mai există în prezent doar două exemplare, a fost vândut la începutul acestei luni pentru suma de 135 de milioane de euro, un nou record mondial pentru un automobil vândut la licitaţie.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.