Un Mercedes din 1955, cea mai valoroasă mașină din lume. A fost vândută cu 135 de milioane de euro
Un automobil Mercedes din anul 1955, din care mai există în prezent doar două exemplare, a fost vândut la începutul acestei luni pentru suma de 135 de milioane de euro, un nou record mondial pentru un automobil vândut la licitaţie.
Automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut, produs în anul 1955, a fost vândut de muzeul Mercedes-Benz din oraşul german Stuttgart în colaborare cu o filială a casei de licitaţii RM Sotheby's către un colecţionar privat, la o licitaţie confidenţială care a fost organizată în data de 5 mai.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
La un preţ de 135 de milioane de euro, acest rar automobil Mercedes conceput de inginerul Rudolf Uhlenhaut, a fost adjudecat la un preţ de aproape trei ori mai mare decât precedentul record stabilit în 2018 de un Ferrari 250 GTO din anul 1962 care a fost vândut, tot de casa de licitaţii RM Sotheby's, pentru 48 de milioane de dolari (45 de milioane de euro).
Graţie acestui record, automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut "se plasează în top 10 cele mai scumpe obiecte vândute vreodată la licitaţie", a subliniat casa de licitaţii RM Sotheby's.
Coupe-urile Uhlenhaut reprezintă "un punct de cotitură în dezvoltarea automobilelor sportive şi un moment istoric pentru brandul nostru", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Mercedes, Ola Källenius.
Suma strânsă la licitaţie va fi utilizată de constructorul auto german pentru a pune la punct un program global de burse denumit Mercedes-Benz Fund. Graţie acestui program va putea fi sprijinită o nouă generaţie de specialişti care să dezvolte noi tehnologii, în special pentru decarbonizare şi conservarea resurselor.
Recordul absolut cu privire la un obiect de artă vândut la licitaţie a fost stabilit de tabloul 'Salvator Mundi' de Leonardo de Vinci, care în luna noiembrie a fost vândut pentru 450,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie's de la New York.