Cum arată rulota de lux cu etaj, lift și balcon. Costă cât o vilă GALERIE FOTO

rulota
Autoblog.md

Chinezii au creat cea mai luxoasă rulotă din lume, capabilă să înalțe un etaj, la care se ajunge cu un lift. Rulota este dotată inclusiv cu balcon și costă cât o vilă: nu mai puțin de 345.000 de euro.

 

Compania chineză SAIC a transformat microbuzul Maxus V90 într-una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic case pe roţi din lume.

Vehiculul se poate extinde pe lăţime şi înălţime, este dotat cu un ascensor şi chiar cu un balcon, scrie Autoblog.

SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition a fost creat inițial ca un prototip, dar compania a anunțat că o va produce și în serie, la un preț de 345.000 de euro.

Casa pe roţi a fost dotată cu o construcţie care are secţiuni retractabile pe fiecare parte, iar suprafața modulului rezidențial principal, în cea mai extinsă formă, ajunge la 20 de metri pătrați.

La primul nivel sunt organizate o cameră de zi și o zonă de bucătărie, separate de un bar. În sufragerie există o canapea sub forma literei L, iar bucătăria include şi un aragaz, un cuptor, o chiuvetă și un frigider. De asemenea, spațiul de locuit are un sistem multimedia cu un ecran generos, proiector şi difuzoare audio.

Dar atracţia principală constituie etajul al doilea. Partea superioară a acoperișului poate fi extinsă în sus, la apăsarea unui buton, pentru a forma un altă cameră cu ferestre mari panoramice, a căror transparență este reglabilă.

La etajul al doilea se poate organiza fie o sală de băut ceai, fie o zonă pentru practicarea de yoga sau un oficiu. Spre deosebire de primul etaj, suprafaţa celui superior este de maxim 12,4 metri pătraţi.

 

Balcon deasupra cabinei șoferului

 

Prin extinderea acoperișului, proprietarul unei astfel de maşini primește la dispoziţie și un balcon, care se formează direct deasupra cabinei în care se află şoferul. În același timp, este de notat că pentru o economie de spaţiu la al doilea etaj nu se ajunge prin scări, ci printr-un ascensor compact.

Iar locurile de dormit se prevăd în spaţiul dintre tavanul primului etaj şi podeaua celui de-al doilea. Acest “strat” are geamuri proprii care se află, din nou, peste cabina şoferului.

Cu ce tip de motor este echipată această rulotă nu se menţionează. SAIC Maxus V90 este vândut în China cu mai multe opțiuni de ampatament (de la 3.000 la 3.760 mm), iar sub capotă se află un diesel de 2.0 litri fără alternativă.

Dezvoltă fie 148 CP și 375 Nm, fie 161 CP şi 375 Nm, cuplat la o cutie mecanică sau automată cu șase trepte. Modelul nu prevede un sistem de tracţiune integrală.

 

Citește și...
Alternative cu buget redus pentru cazarea la hotel, pe litoral
Alternative cu buget redus pentru cazarea la hotel, pe litoral

Cei care visează să-şi petreacă vacanţa pe o plajă sălbatică, la câţiva metri de țărm, pot merge cu rulota sau pot închiria una.

Recomandări
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei de la stat pentru plata facturilor la energie. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română.  

Rusia foloseşte rachete vechi de croazieră din care scoate ogivele nucleare. „Arată nivelul epuizării stocului de muniție”
Rusia foloseşte rachete vechi de croazieră din care scoate ogivele nucleare. „Arată nivelul epuizării stocului de muniție”

Rusia probabil că scoate ogive nucleare din vechile rachete de croazieră şi trage muniţie nearmată către Ucraina, estimează sâmbătă serviciul militar britanic de informaţii, relatează AFP.

8 morți și 100 de oameni, prinși sub dărâmături, în Italia, după o alunecare de teren. O casă a ajuns în mare. VIDEO
8 morți și 100 de oameni, prinși sub dărâmături, în Italia, după o alunecare de teren. O casă a ajuns în mare. VIDEO

Aproximativ 100 de persoane au fost prinse sub dărâmături și opt au murit, după o alunecare de teren produsă în urma unor ploi puternice pe insula italiană Ischia, în largul Napoli, potrivit The Sun.