Cum arată rulota de lux cu etaj, lift și balcon. Costă cât o vilă GALERIE FOTO
Chinezii au creat cea mai luxoasă rulotă din lume, capabilă să înalțe un etaj, la care se ajunge cu un lift. Rulota este dotată inclusiv cu balcon și costă cât o vilă: nu mai puțin de 345.000 de euro.
Compania chineză SAIC a transformat microbuzul Maxus V90 într-una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic case pe roţi din lume.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Vehiculul se poate extinde pe lăţime şi înălţime, este dotat cu un ascensor şi chiar cu un balcon, scrie Autoblog.
SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition a fost creat inițial ca un prototip, dar compania a anunțat că o va produce și în serie, la un preț de 345.000 de euro.
Casa pe roţi a fost dotată cu o construcţie care are secţiuni retractabile pe fiecare parte, iar suprafața modulului rezidențial principal, în cea mai extinsă formă, ajunge la 20 de metri pătrați.
La primul nivel sunt organizate o cameră de zi și o zonă de bucătărie, separate de un bar. În sufragerie există o canapea sub forma literei L, iar bucătăria include şi un aragaz, un cuptor, o chiuvetă și un frigider. De asemenea, spațiul de locuit are un sistem multimedia cu un ecran generos, proiector şi difuzoare audio.
Dar atracţia principală constituie etajul al doilea. Partea superioară a acoperișului poate fi extinsă în sus, la apăsarea unui buton, pentru a forma un altă cameră cu ferestre mari panoramice, a căror transparență este reglabilă.
La etajul al doilea se poate organiza fie o sală de băut ceai, fie o zonă pentru practicarea de yoga sau un oficiu. Spre deosebire de primul etaj, suprafaţa celui superior este de maxim 12,4 metri pătraţi.
Balcon deasupra cabinei șoferului
Prin extinderea acoperișului, proprietarul unei astfel de maşini primește la dispoziţie și un balcon, care se formează direct deasupra cabinei în care se află şoferul. În același timp, este de notat că pentru o economie de spaţiu la al doilea etaj nu se ajunge prin scări, ci printr-un ascensor compact.
Iar locurile de dormit se prevăd în spaţiul dintre tavanul primului etaj şi podeaua celui de-al doilea. Acest “strat” are geamuri proprii care se află, din nou, peste cabina şoferului.
Cu ce tip de motor este echipată această rulotă nu se menţionează. SAIC Maxus V90 este vândut în China cu mai multe opțiuni de ampatament (de la 3.000 la 3.760 mm), iar sub capotă se află un diesel de 2.0 litri fără alternativă.
Dezvoltă fie 148 CP și 375 Nm, fie 161 CP şi 375 Nm, cuplat la o cutie mecanică sau automată cu șase trepte. Modelul nu prevede un sistem de tracţiune integrală.