Automobile fara geamuri sau cu trei roti, la Salonul de la Geneva. Cum arata Torq, masina care se conduce singura

Dată publicare: 11-03-2015 08:24
Dată actualizare: 14-03-2015 07:05


Automobile care arata ca niste nave extraterestre, fara geamuri sau cu trei roti. Unele sunt electrice, iar unul chiar se conduce singur.

Este oferta mai putin obisnuita a catorva producatori mici de masini, care vor sa revolutioneze piata cu inovatiile lor.

Modelele lor pot fi vazute inca cinci zile la Salonul Auto de la Geneva, printre alte 900 de masini mai traditionale.

Ceea ce vedeti nu e un obiect de recuzita dintr-un film stiintifico-fantastic, ci o masina pe care producatorul are de gand sa o puna in vanzare in anii urmatori. Lata si cu un design sport, Torq se conduce singura, iar designerii au sacrificat geamurile in favoarea formei aerodinamice.

Marco Gandofi, reprezentant ED Design: "Pasagerii au vedere completa si panoramica gratie unui perete video din interior."

Torq si-a facut deja cativa fani la Geneva.

SGC003 este o masina doi in unu, de curse si de strada in acelasi timp. E opera unui pasionat care a modificat automobile toata viata, pana a decis sa construiasca unul cap-coada. Mai mult, are de gand sa ''boteze'' vehiculul la un raliu din Germania.

James Glickenhaus, constructor de masini: "Poti sa mergi cu ea pe un circuit si participi la o cursa adevarata si, daca n-ai busit-o, poti sa mergi si acasa tot cu ea. Asta construim noi."

Un alt constructor a facut o masina sport, cu un motor puternic, dar numai trei roti. Wazuma GT e incadrat ca triciclu si promite aceeasi libertate pe care o da o motocicleta.

Ludovic Lazareth, constructor de masini: "Clientii pot veni in atelier sa-si aleaga motorul, V8, V10 sau V12, montat pe acelasi sasiu, pentru ca masina sa aiba aceasta forma."

Salonul Auto de la Geneva este deschis pana in 15 martie, iar organizatorii se asteapta la un numar total de 700.000 de vizitatori.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO