”Tenet”, noul film al lui Nolan, va duce publicul în locuri în care ”nu a mai fost niciodată”

×
Codul embed a fost copiat

V-ați întrebat vreodată de ce ne plac filmele atât de mult? Atât de mult încât unele au influențat cultura noastră, au devenit ”cult” pentru unii și au creat o industrie în care sunt implicați milioane de oameni?

Răspunsul nu este simplu, însă cel mai probabil are de-a face cu timpul.

Atunci când te uiți la un film, timpul se transformă și te absoarbe. Uiți unde trăiești și uiți că timpurile în care trăiești sunt grele, pentru că - după ce te uiți la un film - îți spui în gând că au existat timpuri și mai grele decât astea.

Parafrazându-l pe celebrul regizor Christopher Nolan, ”am trăit întotdeauna în Timp, așa că suntem fascinați de asta”. Și poate așa se explică și succesul lui Nolan, care este o figură aparte pe lângă ceilalți regizori din întreaga lume.

S-a făcut remarcat la Hollywood după cel de-al doilea film din cariera sa, ”Memento” (2000), care spune povestea uimitoare a unui bărbat cu pierderi de memorie pe termen scurt, și care urmărește un ucigaș. Iar pierderea de memorie înseamnă, într-un fel, modificarea percepției asupra timpului.

Citește și
Interstellar, Matthew McConaughey
Unul dintre cele mai ambitioase filme ale anului 2014, "Interstellar: Calatorind prin Univers", are premiera in Romania
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

De atunci și până astăzi, Nolan a demonstrat nu numai că este un ”vizionar” al noului cinema de după anii 2000 (reinventând, practic, franciza ”Batman”), ci și un maestru al manipulării efectelor speciale, ”Inception” fiind, la modul propriu, un film care a arătat că ștacheta SF-ului poate fi dusă chiar și mai sus decât ”Matrix” (1999).

Așa că nu este de mirare că noul său film, ”Tenet” (2020), este așteptat cu sufletul la gură de către publicul din România, care acum ”pierde timpul” .. din cauza pandemiei de Covid-19.

 

Cred că pentru persoanele care mi-au urmărit munca de mult timp, chiar înainte de Memento, TENET va fi simţit ca un fel de apoteoză a unor idei pe care le-am explorat. Adică, există un sens în care Tenet face literal o realitate fizică a poveștii - lucruri pe care le făceam structural sau metaforic în filmele anterioare.” - a declarat Christopher Nolan într-o serie de întrebări și răspunsuri, legate de lansarea acestui film.

Ce este ”TENET”? ”Va duce publicul în locuri în care nu a mai fost niciodată”

 

Ca de obicei, Nolan ne surprinde plăcut. ”Tenet” nu este despre călătoria în timp. Ci despre Inversiune.

Tenet” este o poveste originală de acțiune și science-fiction, în care John David Washington (pe care îl știm din ”BlacKkKlansman”, în regia lui Spike Lee) este noul Protagonist.

Înarmat cu un singur cuvânt - ”Tenet” – Protagonistul luptă pentru supraviețuirea întregii omeniri, călătorind printr-o lume crepusculară din spionajul internațional, a cărei acţiune se va desfășura dincolo de timpul real.

 

Christopher Nolan spune că, după ce publicul va vedea ”Tenet” va ajunge în locuri în care nu a mai fost niciodată!

”Întotdeauna mi-au plăcut proiectele care amestecă genuri sau, într-un fel, provoacă limitele unor anumite genuri. Întotdeauna am vrut să am provocarea de a lucra la un film de spionaj, dar în acelaşi timp am știut și că nu voi fi niciodată atât de interesat să fac un film în genul filmelor cu spioni cu care am crescut. Ceea ce voiam cu adevărat să fac a fost să găsesc o modalitate de a-l regândi pentru audienţă - să le dau un motiv să se uite la film într-un mod original, într-un mod nou, la unele metaforele genului, ceea ce am făcut foarte mult cu genul „heist” în Inception, care se ocupă de lumea viselor. Aplicăm convențiile unui gen la un set diferit de idei. Așadar, cu Tenet, încercăm într-adevăr să luăm ceea ce este cunoscut despre filmele de spionaj și să îl folosim ca o trambulină pentru a duce publicul în locuri în care, sperăm, că nu a mai fost niciodată în vreun alt film, în special în acel gen.

 

Și, în parte, cred că unul dintre motivele pentru care am fost întotdeauna atras de ideea de a îmbrăţişa convențiile unui anumit gen, iar apoi de a le contesta ... prezentându-le într-un mod nou. Vei obține, într-un fel, un maximum de contribuție din partea publicului - ei vin cu așteptări în cee ace priveşte un anumit gen și obții beneficiul acestuia în propulsarea poveștii înainte. De asemenea, obții beneficiul în utilizarea acestor convenții, pentru a introduce publicului un set de idei de Science Fiction, care altfel ar putea fi mult prea abstracte pentru a fi înţelese într-un timp scurt.” - a explicat regizorul.

Cu alte cuvinte, putem spune că visul fanilor lui Nolan se îndeplinește. Vom vedea din nou un SF, însă nu unul obișnuit, ci unul în stilul Nolan. ”Tenet” este un mix neașteptat dintre un film de spionaj și unul de SF, în care acțiunea se desfășoară ”dincolo de timpul real”.

Din distribuție mai fac parte, pe lângă John David: Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Michael Caine, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, și Aaron Taylor-Johnson.

 

 

Ce spune presa de specialitate, după ce a văzut ”Tenet”: ”Cinema la cel mai înalt nivel!”

 

EMPIRE MAGAZINE: ”Este excelent. Cinema la cel mai înalt nivel. La fel ca și celelalte filme ale lui Christopher Nolan, este o declarație de existență a cinematografiei, la cel mai bun nivel. Este complet de neatins!”

EMPIRE: ”Este un Bond pe acid.”

TOTAL FILM: ”O să vrei imediat să-l mai vezi încă o dată”.

TORONTO SUN: ”Blockbuster-ul s-a întors!”

MTV International: ”O acțiune care îți ia mințile!”

GEEK: ”Tenet este cel mai important film al anului 2020.”

NME: ”Foarte rar apucăm să vedem ceva atât de original”.

Yahoo Movies UK: ”Este o modalitate dată dracului de a te întoarce în sala de cinema.”

 

 

Christopher Nolan a scris și regizat acest film folosind un mix de tehnici specific IMAX® și 70 mm. De asemenea, ”Tenet” a fost produs de Emma Thomas și Nolan.

În România, lansarea ”Tenet” va avea loc dupa ce se vor redeschide cinematografele, care acum sunt restricționate din cauza pandemiei de Covid-19.

Articol susținut de Vertical Entertainment.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT S-au modificat calculele pentru Balonul de Aur! Cine e noul favorit
NEWS ALERT S-au modificat calculele pentru Balonul de Aur! Cine e noul favorit

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Proiectie de gala la Londra. Christopher Nolan si-a prezentat cel mai nou film,
Proiectie de gala la Londra. Christopher Nolan si-a prezentat cel mai nou film, "Dunkirk", cu Tom Hardy

Proiectie de gala la Londra. Christopher Nolan si-a prezentat cel mai nou film, o drama de razboi, si a avut parte de invitati speciali la premiera.

Unul dintre cele mai ambitioase filme ale anului 2014,
Unul dintre cele mai ambitioase filme ale anului 2014, "Interstellar: Calatorind prin Univers", are premiera in Romania

Filmul "Interstellar: Calatorind prin Univers", in regia lui Christopher Nolan, cu Matthew McConaughey si Anne Hathaway in rolurile principale, are premiera in cinematografele din Romania vineri, 7 noiembrie 2014.

Recenzie fara spoiler:
Recenzie fara spoiler: "The Dark Knight Rises" sau cum a ajuns sa poarte "Naşul" masca in 2012

Am invins coada si aglomeratia de la IMAX pentru avanpremiera ultimului Batman. Acum, StirileProTV.ro iti dau gratis prima doza dintr-un film care va deveni drog pentru multe generatii.

Incurcat in propriul scenariu! Cum a gandit Christopher Nolan
Incurcat in propriul scenariu! Cum a gandit Christopher Nolan "Inception"

Multi dintre cei care au mers la cinematograf pentru a vedea pelicula lui Christopher Nolan, "Inception", au plecat la finalul filmului cu ideea ca pentru a-l intelege pe deplin mai trebuie vazut o data sau chiar de doua ori.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.