Vaile muntilor Apuseni au prins un parfum aromat de capsuni
Tot mai multi fermieri din Apuseni renunta la culturile de cartofi si cultiva fructe care le aduc profituri mult mai bune. Au cel putin doua avantaje. Nu trebuie stropite si se coc de doua ori pe an! Dintr-o data, asta inseamna castig dublu!
Sotii Danciu au renuntat de mult la cultura de cartofi pe care o aveau, pentru ca nu le aducea profit. Au teren la o mie de metri altitudine, pe vaile Muntilor Apuseni, iar cultura de capsuni se comporta neasteptat de bine. Iar intr-un aer atat de curat, fructele sunt sanatoase, mari si mult mai aromate.
Oamenii vand un kilogram cu 6,5 lei. Asta inseama ca, dupa un an de munca, familia Danciu castiga 10.000 de lei.
Pentru clienti nu e niciun efort sa urce dealurile pana la gospodaria sotilor Danciu. Prefera sa bata drumul pana in munti din doua motive: stiu sigur ca mereu primesc marfa proaspata, iar pretul e mai mic decat la piata!
Cand a vazut cat de bine le merge afacerea sotilor Danciu, si vecinii s-au reorientat. Tanarul a cultivat capsuni pe aproape un hectar de teren si e foarte multumit de profitul pe care-l are dupa un an de munca.
Sursa: Pro TV
Etichete: agricultura, apuseni, alba, capsuni, ardeal,
Dată publicare:
24-06-2013 10:45