Patru zile de magie prin dans la cea de-a 3-a editie a Festivalului International de Dans Contemporan „STEPS”

Ultima actualizare: 05-11-2016 07:13
Patru zile de magie prin dans la cea de-a 3-a editie a Festivalului International de Dans Contemporan „STEPS”

Cel mai important festival de dans contemporan din Romania, Festivalul International de Dans Contemporan „STEPS”, isi va derula, intre 7 si 10 noiembrie, la Cluj Napoca, cea de-a 3-a editie.

Programul include spectacolele a doua companii internationale multi-premiate, Budapest Dance Theatre (Ungaria) si Kamea Dance Company (Israel), dar si spectacole studio prezentate de Depo Dance Studio (Ungaria) si Jump In Dance Company, o tanara trupa clujeana.

In 7 si 8 noiembrie, Kamea Dance Company aduce pe scena Operei Maghiare doua spectacole cu concepte coregrafice diferite, unite de tehnica impecabila a ansamblului format din 12 dansatori. Pe scena internationala este cunoscut faptul ca a face parte din Kamea Dance Company este un test pe care nu orice dansator il poate trece, compania angajeaza rar, iar selectia este foarte dura.

”Neverland”, prezentat in 7 noiembrie, este conceput de directorul artistic al Kamea, Tamir Ginz, si este unul din cele mai bune spectacole ale trupei. Prezentand o lume post-apocaliptica, in care distrugerea ia controlul asupra ratiunii, „Neverland” este provocator atat pentru dansatori, prin coregrafia pe care un critic o denumea „haute couture”, cat si pentru spectatori, complesiti de derularea miscarilor si muzica foarte inspirata a lui Avi Belleli.

”Galili & Ginz” readuce Kamea Dance Company pe scena in 8 noiembrie. Este un show compus din doua reprezentatii mai scurte, in coregrafia celebrilor Itzik Galili si Tamir Ginz. Primul spectacol, ”Things I Told Nobody/Lucruri pe care nu le-am spus nimanui” este foarte reprezentativ pentru Galili ce are in toate coregrafiile sale o nota de romantism ironic. In cel de-al doilea spectacol al serii, ”Red Sky”, coregraful Ginz abordeaza una din temele preferate ale coregrafului, lupta popoarelor pentru pamanturi si identitate.

Depo Dance Studio, in colaborare cu Budapest Dance Theatre, va prezenta in 9 noiembrie, in Sala Studio a Universitatii Sapientia, spectacolul „Balance“, o regandire a ceea ce inseamna echilibru si pierderea sa, fortele binelui si raului, yin si yang, toate aceste dualitati ce stau la baza existentei.

Palmaresul de premii al Budapest Dance Theatre, a doua mare companie invitata in STEPS in aceasta toamna, este foarte bogat, ansamblu fiind prezent, in ultimele doua decenii, in cele mai mari festivaluri de profil din lume. Compania va prezenta, in data de 10 noiembrie, de la ora 20:00, la Opera Maghiara, o mica bijuterie coregrafica semnata de catre Raza Hammadi – „Mur Mur de la Mediterranee/Bolero“.

Un moment aparte in programul STEPS va fi reprezentatia oferita de tanara trupa clujeana Jump In Dance Company. Gandit ca un moment de preview pentru festival, reprezentatia „Reconnecting“ va avea loc in Iulius Mall, in 6 noiembrie, de la ora 19:00. In spatiu public, deschis, dansatorii vor incerca sa le redea spectatorilor conexiunea personala cu cei din jur, sa-i convinga sa renunte la izolarea pe care evolutia tehnologica a strecurat-o in vietile lor.

Biletele pentru toate spectacolele STEPS pot fi achizitionate online pe eventbook.ro si biletmaster.ro, in reteaua Librariilor Humanitas si de la casa de bilete a Operei Maghiare de Stat.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO