Huet.Urban construieste breslele urbane. Mestesugurile urbane se prezinta in haine noi, in Piata Huet


Ultimul update: Vineri 23 Mai 2014 00:12
Data publicarii: Marti 20 Mai 2014 16:05
Categorie: Ardeal
Piata Huet, festival, mestesugari

Curelari, pictori, tapiteri, mesteri in prelucrarea fierului sau in restaurarea mobilierului, dar si tatuatori sau creatori de papusi modernizeaza spiritul breslelor perioadei medievale in cadrul festivalului Huet.Urban.

Mestesugari moderni au luat ce a fost mai bun din secretele breslasilor si au adaugat stropul de modern care ii transforma in creatori de unicate. Timp de doua zile, locul vechilor bresle mestesugaresti ce au facut din Sibiu un important centru economic al perioadei medievale este luat de mestesugarii moderni, mestesugarii urbani.

Piata Huet, festival, mestesugari

In cadrul atelierelor deschise din editia acestui an a Festivalului Huet.Urban, mestesugarii se vor organiza in functie de trei mari domenii: casa, vestimentatie si societate. Prima sectiune va include mesterii in restaurare de mobilier, in arta tapiteriei si in prelucrarea fierului. Cea de-a doua categorie va cuprinde meseriasi moderni in croitorie, in crearea cizmelor sau obiectelor din piele in timp ce a treia ii va avea ca „piese” principale pe pictorii de fatade si reclame, producatorii de hartie si restauratorii obiectelor casnice alaturi de tatuatori sau de confectionieri de papusi de teatru.

„Am reusit sa strangem o parte dintre cei mai buni mesteri care sustin prin munca lor zilnica importanta valorificarii si a revigorarii patrimoniului cultural. Acesta din urma este un aspect pe care noi il promovam la fiecare editie a festivalului”, spune Ioana Deac, reprezentantul Fundatiei Heritas.

Huet.Urban 2014 va avea loc intre 31 mai si 1 iunie, in Piata Huet.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO