Amenzi de 36.000 de lei in urma incidentelor de la „Marsul secuilor” din Targu Mures

Marsul secuilor

Unsprezece amenzi in valoare de 36.000 de lei au fost date de jandarmi in urma incidentelor de la "Marsul secuilor" desfasurat in 10 martie la Targu Mures. Persoanele amendate sunt cetateni romani si au fost formulate si 3 sesizari penale catre Parchet.

In urma verificarilor au fost identificate persoanele care au avut un "comportament ilicit" la marsul neautorizat care a avut loc in 10 martie la Targu Mures, fiind date 11 sanctiuni contraventionale.

De asemenea, au fost formulate trei sesizari penale catre Parchetul Judecatoriei Targu Mures, pentru ultraj, port sau folosire fara drept de obiecte periculoase si nerespectarea regimului materiilor explozive.

Purtatorul de cuvant al IJJ Mures, Daniel Manea, a declarat ca una dintre amenzi a fost data organizatorilor, pentru desfasurarea de adunari publice interzise si neluarea de catre acestia a masurilor de intrerupere a adunarii publice, cand au constatat ca au intervenit situatii precum nerespectarea orelor de desfasurare, a traseelor de deplasare sau a locului si perimetrului destinat adunarii publice.

Alte sanctiuni au  vizat zece participanti la mars, pentru introducerea sau portul de arme, a materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori a altor obiecte care pot fi utilizate in actiuni de violenta.

Citește și
Motociclistii vor sa circule la orice ora din zi si din noapte
Martisor pe doua roti in Cluj. Motociclistii se bucura de vremea calda si au pregatit un mars moto
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

"In total, au fost aplicate 11 amenzi in valoare de 36.000 de lei. Organizatorii de la Asociatia Siculitas au primit o sanctiune de 12.000 de lei. Toate persoanele sanctionate contraventional sunt cetateni romani din Covasna si Harghita", a precizat Manea.

El a adaugat ca in cazul altor trei persoane a fost sesizat Parchetul Judecatoriei Targu Mures, existand "suspiciuni de savarsire a trei fapte de natura penala" - ultraj, port sau folosire fara drept de obiecte periculoase (o sabie) si nerespectarea regimului materiilor explozive (petarde).

In 10 martie, aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucisi in 1854, organizata la Targu Mures de Consiliul National Secuiesc (CNS), prin Asociatia Siculitas. CNS a cerut autonomia Tinutului Secuiesc, dar si inceperea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii.

Participantii au ascultat discursuri timp de aproximativ trei ore si jumatate, in fata Monumentului Secuilor Martiri, dupa care presedintele CNS, Izsak Balazs, i-a indemnat pe manifestanti sa se deplaseze pe trotuar spre centrul orasului. Participantii au pornit in mars strigand "Hungaria", "Sa piara Trianonul" si "Autonomia".

In timpul manifestatiei, mai multe persoane imbracate in tricouri cu insemnele organizatiei "64 de Comitate" (HVIM) s-au certat si imbrancit cu jandarmii, la un moment dat aruncandu-se cu petarde.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Primarul din Targu Mures:
Primarul din Targu Mures: "Nu voi mai permite niciun mars de-acum incolo"

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, nu va mai permite niciun mars, "la nimeni", in municipiu, precizand ca organizatiile Vatra Romaneasca si Noua Dreapta au cerut aprobare pentru astfel de manifestari in 16 si 27 martie, dar le va refuza.

Martisor pe doua roti in Cluj. Motociclistii se bucura de vremea calda si au pregatit un mars moto
Martisor pe doua roti in Cluj. Motociclistii se bucura de vremea calda si au pregatit un mars moto

Motociclistii din Cluj se bucura de vremea calda si anunta debutul unui nou sezon moto. Acesta debuteaza cu o campanie de prevenire a accidentelor moto - "Atentie la motociclisti", editia a II-a.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.