Sapte licee din Arad se fac de ras la simularea bacalaureatului: nicio medie de trecere

14-03-2014 15:40


liste, rezultate

 Rezultatele la simularea bacalaureatului sunt foarte slabe in judetul Arad, iar conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) prefera sa nu dea inca publicitatii procentul general de promovabilitate.

 Potrivit informatiilor publicate de ISJ Arad, liceele tehnologice din judet au obtinut cele mai slabe rezultate la simularea examenului de bacalaureat, iar la sapte astfel de scoli nu a existat niciun candidat care sa obtina medie de promovare.

Elevii si profesorii de la urmatoarele scoli nu au cu ce se mandri in urma evaluarii cunostintelor: Liceul Tehnologic “Henri Coanda” Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Arad, Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” Arad, Liceul de Electronica si Automatizari “Caius Iacob” Arad, Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu” Arad, Liceul “Sava Brancovici” Ineu si Liceul Tehnologic “Vasile Juncu” Minis.

Promovabilitatea la liceele tehnologice a fost de numai 3,65 la suta la clasa a XI-a si de 10,42 la suta la clasa a XII-a.

Pentru prima data, ISJ Arad nu a oferit presei procentul general de promovabilitate pe judet, inspectorul general Claudius Mladin afirmand ca nu a fost calculat, urmand ca aceasta informatie sa fie data publicitatii in cursul zilei de luni.

Totusi, promovabilitatea estimata este sub 50 la suta, atat la clasa a XI-a, cat si la a XII-a.

In judet nu a fost inregistrata nicio nota de zece, cea mai mare fiind 9,70, obtinuta de un elev de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Tichindeal”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO