Salariile mici lasa Politia Locala Arad fara oameni. Un prim efect: amenzi mai putine in parcari

13-08-2012 13:39


Politia

Peste 50 de ore suplimentare neplatite pe luna pentru fiecare politist local din Arad, din cauza lipsei de personal. O situatie pe care tot mai putini sunt dispusi sa o accepte.

Schema de personal este ocupata in proportie de numai 60 la suta, dupa ce zeci de angajati ai Politiei Locale Arad si-au dat demisia in ultimele luni. Din 185 aflati in organigrama, doar 112 isi mai fac treaba, in timp ce restul au renuntat la aceasta meserie.

Un motiv al plecarilor sunt salariile mici, chiar si de 700 de lei. Cei care au ramas fac ore suplimentare neplatite, iar singura solutie de compensare ramane acordarea unor zile libere in perioadele in care nu avem evenimente de acoperit”, a declarat directorul executiv al institutiei, Viorica Graur.

Exista un deficit mare de politisti la unele servicii, precum Ordine publica si Siguranta rutiera. De exemplu, de parcarile cu plata se ocupau anul trecut 20 de agenti, iar acum mai sunt doar cinci responsabili. Inevitabil, numarul amenzilor pentru neplata parcarii scade, situatie care i-ar putea bucura pe soferi. Nu si pe reprezentantii municipalitatii, pentru ca sumele colectate la bugetul local se reduc.

In pofida problemelor cauzate de deficitul de personal, angajari nu se pot face, din cauza OUG 34 din 2009, care blocheaza posturile ramase vacante in sistemul bugetar.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO