Protest la o firma de plasare a fortei de munca din Arad. Zeci de oameni sustin ca au fost pacaliti cu locuri de munca

24-03-2014 13:32


Zeci de persoane revoltate au protestat astazi in fata unei firme de plasare a fortei de munca din Arad.

 

Oamenii ii acuza pe patroni ca astazi ar fi trebuit sa plece la munca in Germania, insa firma nu le mai raspunde la telefon inca de vineri. Din pacate, situatia lor nu este singulara. Politistii au deschis deja pe numele firmei, sapte dosare de cercetare penala pentru inselaciune.

Astazi, in fata sediului firmei din Arad a fost agitatie mare. Aproape 30 de persoane din toate colturile tarii au venit sa vada ce se intampla. Spun ca au platit aproape 700 de lei pentru ca firma sa le gaseasca locuri de munca si azi ar fi trebuit sa plece.

"Ne-au promis locuri de munca in Germania la o fabrica de paste fainoase. Cu salar cu tot, azi trebuia sa plecam, dar nici vorba de asa ceva. Am luat teapa", a spus o reclamanta.

Un domn a venit de la Timisoara sa le ceara socoteala patronilor.

"Ne-au mintit, am venit sa mai deschid odata usa la firma asta. Sa vedem ce se intampla. Trebuia sa luicrez ca si sofer. Dar nimic", a spus un reclamant. 

Reprezentantii firmei se apara insa si spun ca nu este vorba despre nicio inselaciune. Ei s-au ocupat sa gaseasca locuri de munca, iar angajatorul e cel care ii cheama pe oameni atunci cand are nevoie.

Ines Nagy, reprezentantul firmei de plasare a fortei de munca: "Suntem o firma de mediere, oamenii nu respecta tot ce scrie in contract , nu aduc toate actele ..si daca azi era ziua de plecare la munca, nu s-a plecat, nu din vina noastra. Angajatorul e cel care ii cheama pe oameni la munca". 

Camelia Tuduce, purtator de cuvant Politia Judeteana Arad: "Au fost inregistrate deja 7 dosare penale pentru inselaciune, cazul fiind cercetat sub indrumarea unui procuror". 

Surse din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad spun ca au fost depuse numeroase plangeri la adresa acestei firme.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO