Pentru inundatiile din cartierul Gai, Primaria da vina pe localnici. Ce explicatii are primarul

02-04-2013 18:44


inundatii Gai, Arad

 Cateva zeci de gospodarii din cartierul aradean Gai au fost inundate, incepand de sambata, din cauza canalizarii, care nu a facut fata precipitatiilor abundente.

 Pentru aceasta situatie, Primaria nu da vina pe constructorul retelei de canalizare, care inca nu a predat lucrarea municipalitatii, ci chiar pe localnici. Primarul orasului, Gheorghe Falca, a declarat astazi ca multi localnici si-au racordat scurgerile de apa pluviala la reteaua de canalizare menajera, care a refulat cu dejectii cu tot in curtile oamenilor.

„Principala cauza este ca unii cetateni au racordat scurgerile pluviale în canalizarea menajera, fapt interzis de lege. Din cauza acestora sufera acum si alti cetateni, de aceea a iesit apa in unele curti si in fata caselor”, a explicat edilul.

Canalizarea din Gai este noua, iar localnicii acuza ca lucrarile nu sunt facute corect, motiv pentru care la ploi abundente strazile sunt inundate. Primaria se scuza si aici, afirmand ca lucrarea din zona nu a fost inca receptionata.

“Lucrarea a fost inceputa in 2007 si finalizata de patru luni, dar este in perioada de notificare a defectiunilor, astfel ca timp de un an ramane in exploatare. Receptia se va face doar dupa remedierea de catre constructor a eventualelor probleme constatate”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Corina Draghici.

De cateva zile, pompierii aradeni lucreaza la foc continuu in cartier pentru a pompa apa din curtile oamenilor sau chiar din pivnite. Situatia s-ar putea agrava, pentru ca meteorologii anunta noi ploi. Aradul va fi sub cod galben de ploi incepand din aceasta seara si pana joi dimineata.

Sursa: Pro TV

Tags: inundatii, arad,

VIDEO PROTVPLUS.RO