Coada de 14 kilometri la Nadlac, din cauza restrictiilor impuse in Ungaria, de Pastele Catolic

02-04-2013 09:58


Trafic infernal la iesirea din tara, prin Vama Nadlac. Si asta pentru ca, de Pastele catolic, Ungaria a cerut, ca nici un TIR sa nu mai intre in tara lor, pana trece sarbatoarea.

 

Asa ca sute de camioane au ramas pe loc de cateva zile, iar in aceasta dimineata, coada a ajuns sa se intinda pe o distanta de 14 kilometri.

De vineri, de la ora 23.00 pana aseara, la miezul noptii, nici un camion nu a mai trecut granita in Ungaria. Pe toata durata restrictiei impuse de autoritatile maghiare, soferii TIR-urilor au fost nevoiti sa stationeze in parcarile din apropierea vamii. De-abia astazi s-au pus in miscare, insa controlul facut de vamesii maghiari se desfasoara anevoios, astfel incat coada de camioane ocupa o banda intreaga de mers pe DN 7 si ingreuneaza foarte mult circulatia.

Dupa ce au stat ore in sir in parcari si alte cateva ore la coada, soferii se tem ca nu cumva, odata ce ajung in Ungaria, politistii de acolo sa-i amendeze pentru ca nu au respectat timpii de odihna.

Politistii ii sfatuiesc pe soferii care vor sa treaca granita in Ungaria cu masini mici sa iasa din tara pe la punctele de frontiera din Turnu si Varsand. Daca sunt nevoiti sa treaca totusi prin Nadlac, sunt rugati sa foloseasca drumul judetean ocolitor, prin localitatea Semlac.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO