Tone de lapte cu aflatoxina, varsate in bazinele cu dejectii de la fermele gasite cu probleme

01-04-2013 17:52


lapte

 Mai multe ferme din Arad au fost descoperite cu probleme privind calitatea laptelui, care avea un continut de aflatoxina peste limitele admise.

 Conducerea Directiei Sanitare Venerinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad si-a prezentat, astazi, la Prefectura, raportul privind controalele facute in fermele de vaci si la procesatorii de lapte.

Conform informatiilor prezentate public, peste 31 de tone de lapte si aproximativ 40 de kilograme de produse lactate au fost distruse, dupa ce s-a descoperit, in urma analizelor de laborator, ca aveau continut prea mare de aflatoxina.

Verificarile s-au facut la toti cei trei procesatori de lapte din judet, dar si la 52 de ferme de vaci. Totodata, a fost verificat laptele provenit din doua ferme care fac livrari prin dozatoare automate.

Laptele si produsele neconforme au fost aruncate in bazinele de colectare a deseurilor de la ferme.

Producatorii cu probleme au avut interdictie de a mai face livrari pana la obtinerea buletinelor de analiza conforme. Astfel, potrivit DSVSA Arad, din 25 martie, la toate fermele din judet laptele era bun pentru consum.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO