Nu scapam curand de blocajele de pe centura. Lucrarile la pasaje sunt intarziate cu luni de zile

02-05-2012 12:56


cet arad

Pasajele peste calea ferata care se construiesc pe centura rutiera a Aradului (DN7), in zonele CET si Micalaca, nu vor fi gata la termenul din luna august pentru ca statul nu mai are bani.

 

Constructorul pasajului din zona CET afirma ca statul nu l-a platit pentru cat a lucrat, asa ca si-a relocat o parte dintre muncitori iar termenul de finalizare a proiectului nu mai poate fi respectat. Managerul de proiect din partea constructorului, Alexandru Barbu, afirma ca mai are pe santier cel mult 50 de oameni, desi ar fi trebuit sa lucreze cu 80.

Problema se reduce la bani. Compania de drumuri si autostrazi ne-a alocat pentru acest an 11 milioane de lei, din care mai mult de zece erau datoria pe anul trecut catre noi, deci am ramas cu 761.000 lei, bani deja cheltuiti. Noi am executat lucrari cu bani de la noi, 400.000 de lei pana acum, dar daca nu vin fondurile necesare trebuie sa abandonam santierul si sa relocam muncitorii”, afirma Barbu.

Lucrarile sunt si mai intarziate la al doilea pasaj, din Micalaca, tot din cauza banilor. Cele doua pasaje costa impreuna aproximativ 58 de milioane de lei, dar Ministerul Transporturilor confirma pentru stirileprotv.ro/vest ca in acest an nu pot fi platite integral lucrarile, cum era planificat la semnarea contractelor.

Le propunem constructorilor sa suplimentam bugetul in acest an pentru a se continua lucrarile. La pasajul de la CET vom aloca inca 4,3 milioane de lei si diferenta de 13 milioane cat ar mai trebui o vom plati esalonat in 2013”, a declarat secretarul de stat Eusebiu Pistru.

El crede ca pasajul de la CET poate fi gata in octombrie iar cel din Micalaca in decembrie. Bineinteles, daca cei doi costructori vor accepta sa finanteze lucrarile cu proprii bani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO