In Arad au fost infiintate 171 de clase pregatitoare, dar niciuna nu are mobilier

25-05-2012 12:56


gradinita, copii, clasa pregatitoare

Peste 2500 copii din judetul Arad vor intra din acest an in clasa pregatitoare. Conditia este ca problemele organizatorice sa fie depasite, pentru ca inca nu se stie cu ce vor fi mobilate salile.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, problemele sunt cauzate de intarzierea in organizarea licitatiilor de catre Ministerul Educatiei, care a decis pana la urma sa lase responsabilitatea pe umerii directorilor de scoli.

 

“La ora actuala, oficial nu avem nicio informatie de la Minister privind mobilierul, nu stim cum vom proceda pentru achizitie”, a spus inspectorul scolar general, Mirela Aldescu.

Pentru cumpararea mobilierul, scolile ar trebui sa primeasca banii de la Ministerul Educatiei, pentru ca nu au fonduri. Directorii nu stiu daca primesc acesti bani in timp util, pentru a reusi sa amenajeze salile de cursuri pana in septembrie.

 

In judetul Arad au fost infiintate 171 de clase pregatitoare, dar in unele scoli din municipiu sunt probleme si cu spatiile, care sunt insuficiente. Din aceasta cauza, la unitatile cu probleme, copiii din clasele primare vor veni la scoala in schimburi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO