Dezastru ecologic si financiar: 84 caprioare otravite, paguba de peste 250.000 de euro

09-01-2012 15:09


Otrava

Caprioarele aproape ca au disparut de pe fondul de vanatoare de la Nadab, in urma otravirii lor in masa cu substante de combatere a rozatoarelor.

 

Vanatorii aradeni au numarat 73 de cadavre pe terenurile agricole de langa Nadab si alte 11 in zona localitatii Dorobanti, zone in care agricultorii au imprastiat in exces otravuri impotriva soarecilor de camp. Iar dezastrul ar putea sa fie total: sa dispara tot efectivul de caprioare.

“Nu este exclus sa mai gasim cadavre pentru ca unele animale au ingerat cantitati mai mici de otrava si astfel efectul substantei este mai lent”, a declarat Petrica Horga, vicepresedintele Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Crisana, care gestioneaza fondul de vanatoare de la Nadab.

Vanatorii cred ca in zona au mai ramas in viata pana acum doar cateva caprioare.

“Este un dezastru ecologic, dar si financiar. O femela putea fi valorificata la 2.000 de euro, iar un mascul, la 5.000 de euro. Au murit ceva mai multe femele decat masculi, dar estimam un prejudiciu de peste 250.000 de euro”, a declarat Horga.

Asociatia asteapta rezultatele anchetei Politiei in acest caz pentru a vedea care sunt vinovatii, pentru a-i chema in instanta in vederea recuperarii prejudiciului.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO