Cerneala care dispare, noua metoda folosita de evazionisti pentru a sterge inregistrarile contabile

05-12-2012 14:17


Acte

 Metode tot mai noi pentru a se evita plata taxelor si impozitelor catre stat, incoltesc in mintile unor patroni din Arad. Autoritatile au descoperit ca s-a ajuns sa se apeleze inclusiv la un tip ce cerneala care dispare.

 In urma verificarilor facute la o societate comerciala care se ocupa cu exploatarea materialului lemnos, politistii au descoperit ca patronul refolosea avizele de insotire a marfii, dupa ce inscrisurile din acestea erau eliminate ca prin magie.

La expedierea materialului lemnos din depozit, avizele de expediere erau falsificate, in sensul ca primul exemplar al avizului era scris cu cerneala siliconata, cerneala care la o sursa de caldura dispare, astfel un aviz fiind folosit de mai multe ori”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce.

In plus, avizele folosite erau procurate de la persone fizice neautorizate, care figurau cu descarcare in alte locuri decat cele in care ajungea marfa.

Prin aceste metode, soferii care transporta marfuri pot prezenta in trafic, in caz ca sunt opriti de autoritati, documentele de insotire, insa la destinatie scapa usor de inregistrarile din acestea, astfel ca operatiunile comerciale nu mai sunt trecute in contabilitate si se evita plata taxelor catre stat.

Numai la firma prinsa ca proceda in acest fel s-a descoperit o evaziune de peste 140.000 de lei, insa femomenul ar putea fi deja raspandit printre multi patroni. Cu atat mai mult cu cat pe internet se gasesc inclusiv retete de cerneala care poate deveni invizibila.

In cazul depistat, patronul este cercetat penal pentru evaziune fiscala, fals intelectual si uz de fals.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO