Autoritatile aradene vor sa scape de zece mii de tone de namol adunat din canalizare. Solutia gasita
In Statia de epurare a apelor din Arad s-au acumulat aproximativ zece mii de tone de namol, care reprezinta deja o problema.
Pentru a scapa de aceasta cantitate, care in vara a provocat nemultumiri in randul localnicilor din cauza mirosurilor emanate, reprezentantii Companiei de Apa incearca sa-i convinga pe agricultori sa foloseasca namolul pe post de ingrasamant natural.
Invitatia a fost lansata inca de acum doi ani, dar numai doi operatori agricoli s-au incumetat sa o faca, si asta din cauza unor prejudecati, avand in vedere sursa acestui ingrasamant.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Autoritatile dau insa asigurari ca namolul este foarte eficient in agricultura, folosirea fiind lipsita de orice riscuri. Dejectiile sunt tratate chimic, iar ce ramane, afirma specialistii, este hranitor pentru plante.
Pentru a mai elimina din prejudecati, saptamana viitoare va avea loc o intalnire pe acest subiect cu operatori agricoli, la care vor vorbi specialisti de mediu si cei care au testat ingrasamantul.
Dejectiile din canalizarea Aradului, ingrasamant in agricultura
Zece mii de tone de namol depozitat emana in Arad mirosuri greu suportabile. Ce spun oficialii