Zece mii de tone de namol depozitat emana in Arad mirosuri greu suportabile. Ce spun oficialii

21-05-2013 15:09


statie de epurare Arad

 Reclamatiile au curs in ultima perioada la autoritatile din Arad, din cauza namolului provenit din canalizarea orasului si depozitat in perimetrul statiei de epurare de langa aeroport.

 Oficialii Companiei de Apa Arad au admis, astazi, printr-un comunicat de presa, ca se confrunta cu problema acumularii a zece mii de tone de namol urat mirositor, insa anunta ca solutiile pentru eliminarea disconfortului vor fi posibile doar peste cateva luni.

“Mirosul neplacut provine din statia de epurare si de datoreaza celor 10.000 tone de namol depozitat pe paturile de uscare. Mentionam ca, din fondurile ISPA, ca prima etapa de modernizare a statiei de epurare, nu s-a realizat tratarea namolului pentru a se elimina mirosul neplacut carte provine de la bacteriile din acesta”, se arata in comunicat.

Compania de Apa are in vedere doua cai de actiune pentru a elimina mirosurile. Prima presupune transportarea namolului pe terenuri arabile, pe post de ingrasamant natural, insa acest lucru se va putea face doar dupa campania de recoltare a graului.

Pe termen lung, compania va pune in functiune o statie de tratare cu var a namolului, aceasta fiind in faza de construire. “Estimam ca dupa finalizarea probelor – august 2013 – instalatia va functiona la capacitate si se va depasi definitiv acest subiect”, se mai arata in comunicat.

Astfel, si in urmatoarele luni locuitorii din cateva cartiere, intre care Faleza Sud, Parneava si Confectii, vor trebui sa suporte mirosurile, oficialii fiind nevoiti sa-si ceara scuze, prin intermediul comunicatului, pentru disconfortul creat in oras.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO