O noapte "furtunoasa". Cronologia rasturnarii situatiei la prezidentiale

Ultima actualizare: 12-08-2012 13:39

Noaptea a facut diferenta intre cele doua tabere. Putem spune fara nicio exagerare ca atunci cand ne-am culcat aveam un presedinte, pe Mircea Geoana, iar dimineata, la cafea, era invingator Traian Basescu.

Staff-urile celor doi insa n-au pus geana pe geana. Au facut numaratoarea paralela, s-au atacat fara menajamente si si-au proclamat, rand pe rand, triumful.

Dupa care a inceput razboiul cifrelor si al nervilor. In fiecare tabara s-a facut numaratoarea paralela a voturilor. Cei doi candidati au asteptat cu sufletul la gura o veste care sa confirme o victorie sau alta. Primii au reactionat democrat-liberalii, cu o declaratie de presa facuta la ora 22 si 10 minute. Apoi, dupa cateva minute:

ora 22:30, sediul PD-L

Adriean Videanu anunta ca: "Traian Basescu are 50,7%. Domnul Mircea Geoana are 49,3% si o sa aveti surpriza ca PSD nu are procesul de numarare paralela pus la punct".

Reprezentantii PSD s-au miscat mai greu, insa au intrat in batalie ca sa isi tina oamenii treji pe baricade.

ora 23:10, sediul PSD

Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat: "Domnul Videanu induce in eroare opinia publica cu buna stiinta, nu ne asteptam la un astfel de comportament din partea domniei sale si din partea PDL. Datele partiale pe care noi le avem in acest moment sunt in acord cu rezultatele exit- pool-urilor".

ora 23:20, sediul PD-L

"Nu-i chiar asa" a sarit acelasi Videanu, care a declarat ca: "Domnul Traian Basescu are 50,36%. Domnul Mircea Geoana are 49,64 %".

00:10, sediul PSD

Viorel Hrebenciuc, coordonatorul campanie PSD anunta altceva: "Rezultatul este 51,1% Mircea Geoana, 48,9% Traian Basescu. Domnul Basescu vrea sa anunte maine dimineata (n. red. marti) la ora 8 ca a castigat cu 60.000 de voturi, anuntand un procent de 50,4 %. Nici la NASA n-au cum sa faca adunarile cum le face domnia sa".

ora 1:00, PDL

Democrat liberalii nu s-au pierdut cu firea. Adriean Videanu: ''Va putem spune acum ca noul presedinte al Romaniei este domnul Traian Basescu"

ora 2:10, sediul PSD

Viorel Hrebenciuc:  "Rezultatul este Mircea Geoana 50,8%, Traian Basescu 49,2%. Imi pare rau ca domnul Videanu a luat repede prin telefon si a si raportat marea victorie".

Cateva ore mai tarziu a aparut in discursuri si cuvantul frauda.

ora 6:00, sediul PSD

"50,3% sunt ale domnului Geoana, iar 49,7% sunt ale domnului Traian Basescu. Am luat in considerare numarul mare de iregularitati, incidente, fraude si actiuni de mita electorala pe care colegii nostri ni le-au raportat pe parcursul acestei nopti".

Pe lumina au venit primele rezultate partiale oficiale. Surpriza!

ora 8, sediul BEC

Purtatorul de cuvant al BEC a anuntat ca "Traian Basescu a obtinut 50,43%, iar Mircea Dan Geoana 49,57%".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO