PSD contesta rezultatele scrutinului de duminica!


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 11:18
Data publicarii: Luni 07 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Alegeri 2009

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara ca partidul sau nu poate ramane impasibil in fata celor cinci milioane de romani care i-au acordat increderea. Geoana a spus ca la BEC vor fi depuse sesizari privind ilegalitati comise la alegeri.

 

Seful PSD a precizat ca sunt indicii cu privire la resurse imense de bani alocate cumpararii de voturi, turismului electoral si votului multiplu.

Mircea Geoana a anuntat ca niciodata in istoria alegerilor prezidentiale "nu am avut o diferenta atat de mica".

De asemenea, liderul PSD a explicat ca este exclusa orice colaborare cu PDL, dar pe de alta parte doreste pastrarea majoritatii parlamentare PSD-PNL-UDMR.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a iesit chiar de dupa-amiaza si a anuntat ca fraudele de la alegeri obliga social-democratii sa conteste scrutinul prezidential de duminica.

Liviu Dragnea a spus ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu incearca sa-l scoata pe actualul presedinte invingator.

Liviu Dragnea a precizat ca PSD a finalizat propria numaratoare paralela a voturilor, insa a refuzat sa prezinte rezultatele. Dragnea a spus doar ca numaratoarea paralela a social-democratilor il indica pe Mircea Geoana in fata lui Traian Basescu.

Conform ultimelor rezultate ale BEC, Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale de duminica cu 50,33% din voturile romanilor care s-au prezentat la urne.

Plecand de la rezultatele exit-poll-urilor, pornind de la numarul de voturi nule foarte mare fata de diferenta prezentata de BEC intre cei doi candidati, pornind de la procesele-verbale modificate in Birourile Electorale Judetene fara verificarea voturilor valabil exprimate, pornind de la turismul electoral masiv, aceste fapte ne obliga la contestarea acestor alegeri.
Liviu Dragnea
IN CE CONDITII DISPUNE CURTEA CONSTITUTIONALA ANULAREA ALEGERILOR

 - Curtea Constitutionala poate dispune anularea scrutinului in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului. Daca acest lucru se intampla, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor;

- Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele si candidatii care au participat la alegeri, in termen de cel mult trei zile de la inchiderea votarii. Cererea de anulare a alegerilor trebuie sa fie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza;

- Curtea Costitutionala trebuie sa solutioneze cererea pana la data prevazuta de lege pentru aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor;

- Dupa primirea dosarului de la Biroul Electoral Central si solutionarea cererilor de anulare a alegerilor pentru frauda electorala, Curtea Constitutionala urmeaza sa valideze alegerile si sa publice rezultatul acestora in Monitorul Oficial;

- Actul de validare a alegerilor va fi redactat in trei exemplare. Unul ramane la Curtea Constitutionala, unul merge catre Parlament pentru depunerea juramantului, iar al treilea se inmaneaza candidatului iesit invingator.

Rezultate finale: Traian Basescu - 50,33%, Mircea Geoana - 49,66%!
Rezultate finale: Traian Basescu - 50,33%, Mircea Geoana - 49,66%!
VIDEO PROTVPLUS.RO
Nicolas Sarkozy
Sarkozy ii transmite "felicitari calduroase" lui Basescu pentru noul mandat
Rezultat BEC privind voturile nule: Traian Basescu-1260, Mircea Geoana-987
Alegerile din 6 decembrie nu se repeta! CC a respins cererea PSD
Traian Basescu, validat de CC in functia de presedinte al Romaniei
Voturi la mana a doua! 1.169 pentru Basescu, 968 pentru Geoana!
"Sunt si eu om. Poate ca m-am bucurat cam mult, dar am facut-o sincer"
alegeri
Birourile electorale judetene au redevenit furnicarele din ziua alegerilor
Cele mai multe voturi revalidate sunt in favoarea lui Traian Basescu!
Noile cereri ale PSD: expertize grafologice si compararea CNP-urilor
Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule!
Dan Nica despre dimensiunile fraudarii: Si Osama bin Laden iesea presedinte
AFP: Acuzatiile de fraude nu sunt noi, politicienii evita schimbarea legii