Modelele morale:Basescu - sotia, Antonescu - T. Chirila, Geoana- Patriarhul

Ultima actualizare: 08-10-2012 11:19
dezbatere

UPDATE: Candidatii la presedintie din partea PNL, PSD si PD-L au participat vineri, la Palatul Parlamentului, la marea confruntare de dinainte de alegerile din 22 noiembrie.

Intrebata cine a castigat confruntarea, sotia presedinteleui PNL Adina Valean a raspuns: "Crin, fireste!". Rugata sa dea un argument pentru aceasta afirmatie, sotia lui Antonescu a spus: "Pentru ca este cel mai bun".

Intrebata cine a invins, sotia liderului PSD a declarat ca, in opinia sa, Geoana este castigatorul. "Dupa parerea mea, Mircea Geoana a invins", a spus Mihaela Geoana.

Cele mai importante declaratii ale candidatilor Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu:

Geoana: Nici Basescu, nici Antonescu nu sunt dusmanii mei. Cred ca exista respect in politica. Dati-mi voie ca, in semn de pretuire, sa ofer doamnei Basescu si sotiei domnului Crin Antonescu un buchet de flori in semn de pretuire. Si sotiei mele, Mihaela, ii voi oferi un buchet de flori.

Basescu: Timp de cinci ani am probat romanilor ca nu le-am negociat interesele cu cei care l-ar fi prezentat mai frumos la TV daca le-ar mai fi inchis un dosar, le-ar mai fi privatizat o Posta.

Antonescu: Ajutati-ma, pe 22 noiembrie, sa trec de Mircea Geoana, ca pe 6 decembrie sa scapam de Traian Basescu.

Cea mai buna fapta pe care au facut-o cei trei candidati

Geoana: Nu am dat-o pe soacra-mea afara din casa.

Antonescu: Lucrul de care sunt cel mai multumit e ca n-am parasit pe nimeni in viata publica sau privata.

Basescu: Am crestinat un musulman.

Repere de moralitate pentru candidati: Traian Basescu a numit-o pe sotia sa, Maria Basescu, Mircea Geoana l-a ales pe Patriarhul, iar Crin Antonescu pe Tudor Chirila.

Basescu: Romania va trece la crestere economica in semestrul doi din 2010.

Basescu catre Antonescu: "Nu se castiga alegerile mintind, ati mintit si cu retragerea trupelor asa cum ati mintit si cu dosarul Flota, despre care expertiza a stabilit ca nu au existat prejudicii, ci profit, iar acum mintiti si despre Irak, reluand doar o inscenare fabricata in 2004 de Adrian Nastase".

Antonescu: "Domnule Basescu, cu tot respectul, nu o spun eu, o spun arhivele, pentru 4 ani cat ati fost deputat dumneavoastra ati luat de 7 ori cuvantul in plen. Basescu: "Eram ministru", a raspuns imediat Basescu.

Antonescu: "Nu, nu nu, in 92-96, ati avut o data depunerea juramantului, doua declaratii politice, o intrebare si o interpelare". Basescu a replicat imediat: "Domnule Antonescu, prezenta dumneavoastra din Parlament o aveti? Puteti sa o cititi?".

Geoana a dorit sa aplaneze conflictul, citand din Sfantul Ioan Gura de Aur.

Antonescu catre Geoana: Romania este in criza si pentru ca ati guvernat execrabil impreuna cu Basescu.

Antonescu: "In 2009, aflati la guvernare, n-ati facut nimic sau ati facut numai rau. Pentru mine, sunteti un demagog", Geoana: "V-am menajat tactic in campanie, dar va rog sa nu sariti calul".

Basescu: Am avut un mandat cu realizari si neimpliniri; niciodata greselile nu au fost intentionate.

Antonescu: "Eu nu pot sa nu candidez acum pentru ca nu pot fi in situatia in care am fost in 2000, cand am votat, si au votat si oamenii care credeau asemeni mie, cu Ion Iliescu, ca sa scape de Vadim, nu pot fi in situatia din 2004, cand am votat cu Basescu ca sa scap de Nastase si nu vreau sa votez acum Geoana ca sa scap de Basescu".

Geoana: "Voi fi un presedinte drept şi bun, am o personalitate care uneste oamenii, nu sunt un dezbinator, nu sunt un scandalagiu. Sunt un om educat, civilizat, modest".

Geoana: "Cred intr-o singura Romanie".

 Citeste mai multe pe www.mediafax.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO