Rezultate alegeri SUA 2020. Scenariile prin care Joe Biden sau Donald Trump ar putea câștiga funcția de președinte

Ultima actualizare: 07-11-2020 15:04

Alegeri SUA 2020. Rezultatul alegerilor din Statele Unite depinde de cinci state-cheie, în care diferența dintre Joe Biden și Donald Trump este foarte mică.

Cele cinci state de care depinde rezultatul votului din SUA sunt: Pennsylvania (20 de voturi electorale), Nevada (6), Arizona (11), Georgia (16) și North Carolina (15), conform BBC.

În prezent, Joe Biden conduce cursa pentru Casa Albă. Candidatul democrat a obținut 253 de voturi electorale din cele 270 necesare pentru victorie, iar Donald Trump a obținut doar 213 voturi, conform CNN.

 

 

Scenariile prin care Joe Biden ar putea deveni președintele SUA

 

Joe Biden ar putea câștiga alegerile prezidențiale instant dacă va obține cele 20 de voturi electorale din statul Pennsylvania.

Momentan, Biden are un avans ușor față de Donald Trump în Pennsylvania, de aproximativ 7.000 de voturi, după numărarea a 96% dintre voturi.

Chiar dacă nu câștigă Pennsylvania, Joe Biden ar putea deveni președintele Statelor Unite dacă obține victoria în oricare două state din cele patru rămase: Nevada, Arizona, Georgia și North Carolina.

În afară de North Carolina, Joe Biden este pe primul loc în statele rămase în cursă.

Scenariile prin care Donald Trump ar putea deveni președintele SUA

 

Pentru Donald Trump, drumul spre victorie este mai dificil, dar nu imposibil.

Victoria sa este condiționată de câștigarea statului Pennsylvania. Fără cele 20 de voturi electorale din acest stat, Trump nu are cum să ajungă la totalul de 270, chiar dacă câștigă toate celălalte state rămase.

Pe lângă Pennsylvania, Trump mai are nevoie de o victorie în trei dintre cele patru state rămase pentru a deveni președinte.

Singura variantă care nu l-ar avantaja pe Donald Trump este câștigarea Pennsylvania, Arizona, Nevada și North Carolina, deoarece totalul ar fi de 269 de voturi, ceea ce ar însemna o egalitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO