Alegeri SUA 2020. Donald Trump contestă rezultatele din cinci state și cere oprirea numărării voturilor

Ultima actualizare: 05-11-2020 19:41

Alegeri SUA 2020. Donald Trump, și staff-ul său și-au multiplicat acțiunile în justiție, pentru a contesta rezultatele anunţate de cel puţin cinci state federale.

Joe Biden este de departe marele câștigător al votului popular - are peste 72 de milioane de voturi, mai multe decât a obținut vreodată oricare alt candidat la președinția Statelor Unite.

Cei din echipa lui Trump se opun numărării voturilor prin corespondență sosite după închiderea urnelor, în pofida asigurărilor date de responsabilii procesului electoral.

Lisa Deeley, Philadelphia: „Vrem să ne asigurăm că fiecare vot e numărat. Așa se petrec lucrurile firesc la alegeri. Oamenii votează, noi număram buletinele și avem un câștigător și un perdant. Așa va fi și de data asta. Și totul va fi de maximă acuratețe.”

Alegeri SUA 2020. Donald Trump contestă rezultatele din cinci state

 

Echipa lui Donald Trump a depus acțiuni în justiție în mai multe state - Pennsylvania, Wisconsin, Georgia and Michigan. Contestă modul în care se numără voturile și susţin că observatorii lor electorali "n-au avut acces optim în mai multe secții".

 

Predicțiile CNN arată că Joe Biden conduce cu 253 voturi electorale, în timp ce Donald Trump are 213 voturi din cele 270 necesare.

 

 

 

Rudy Giuliani, avocatul lui Trump: „Observatorii sunt ținuți la 6-9 metri distanță și nu văd cu ochii lor buletinul de vot.”

În plus, republicanii solicită Curţii Supreme să intervină în Pennsylvania, unde regulile au fost schimbate printr-o decizie judecătorească.

Al Schmidt, Philadelphia City Commissioner: „Pennsylvania permite ca voturile să fie primite și numărate până vineri, la trei zile după alegeri. Deci nu putem socoti ceea ce nu avem încă.”

Cu 20 de mari electori, statul Pennsylvania reprezintă o miză majoră. Avansul inițial al lui Trump s-a tot micșorat, însă rezultatul final este așteptat - cel mai devreme - vineri.

Eric Trump, fiul lui Donald Trump: Câştigam în Pennsylvania dar ei încearcă să ne înşele. E ruşinos că suntem nevoiţi să facem asta. E ultimul lucru pe care îl dorea tatăl meu!”

Donald Trump nu a mai vorbit în public de când a revendicat - fară niciun temei - victoria, în noaptea de după ziua alegerilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO