Rezultate alegeri SUA 2020. „Joe Biden va fi viitorul preşedinte”, susţine şefa sa de campanie

Ultima actualizare: 05-11-2020 22:02
joe biden
Getty

Directoarea de campanie a lui Joe Biden a declarat joi că este încrezătoare că acesta va câştiga alegerile din SUA şi a caracterizat acţiunile în instanţă înaintate de preşedintele Donald Trump drept "lipsite de fundament", relatează dpa.

"Donald Trump continuă să insiste cu o strategie de agitare menită să prevină ca voturile oamenilor să fie numărate", a declarat Jen O'Malley Dillon.

Predicțiile CNN arată că Joe Biden conduce cu 253 voturi electorale, în timp ce Donald Trump are 213 voturi din cele 270 necesare.

 

„Joe Biden va fi viitorul președinte al SUA”

 

"Cred că ziua va fi una foarte pozitivă pentru vicepreşedinte. Suntem absolut siguri că Joe Biden va fi viitorul preşedinte al SUA", a spus ea, anticipând victoria candidatului democrat într-un număr de state-cheie în care voturile sunt încă numărate.

Ea şi-a exprimat speranţa pentru un rezultat mai târziu în cursul zilei de joi, dar totodată a spus că procesul de vot ar putea dura mai mult. "Fiţi calmi", a îndemnat ea.

Statele Georgia şi Nevada ar putea încheia numărătoarea buletinelor joi, în timp ce în Arizona şi Pennsylvania acest proces ar putea să se prelungească până vineri sau chiar mai mult.

Donald Trump contestă rezultatele din cinci state și cere oprirea numărării voturilor

 

Donald Trump, și staff-ul său și-au multiplicat acțiunile în justiție, pentru a contesta rezultatele anunţate de cel puţin cinci state federale.

Cei din echipa lui Trump se opun numărării voturilor prin corespondență sosite după închiderea urnelor, în pofida asigurărilor date de responsabilii procesului electoral.

Echipa lui Donald Trump a depus acțiuni în justiție în mai multe state - Pennsylvania, Wisconsin, Georgia and Michigan. Contestă modul în care se numără voturile și susţin că observatorii lor electorali “n-au avut acces optim în mai multe secții”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO